Is uw woning toe aan onderhoud? Hoe sneller u actie onderneemt, hoe beperkter de schade blijft. 040 Aannemer staat tot uw dienst en houdt uw woning in een technisch goede staat.

040 Aannemer offerte aanvragen

Voor zowel achterstallig onderhoud als periodiek onderhoud kunt u bij ons terecht. Bij voorkeur laat u uw woning eens per twee jaar inspecteren op houtrot, betonrot en andere beschadigingen. Als u regelmatig onderhoud laat plegen aan uw huis, kunt u ergere problemen voorkomen.

Neem direct contact met ons op voor meer informatie of lees hieronder meer over het onderhoud van uw woning.

Hoe vaak moet er onderhoud aan een woning worden gepleegd?

Goed onderhoud van uw woning is erg belangrijk. Onderzoek toont echter aan dat drie op de tien Nederlanders onvoldoende onderhoud pleegt aan hun woning. Een gevolg hiervan is dat uw huis minder waard wordt en dat de onderhoudskosten alleen maar toenemen. Het repareren van achterstallig onderhoud is immers duurder dan het bijhouden.

Indien uw kozijnen moeten worden vervangen omdat deze door achterstallig onderhoud zijn gaan rotten, zal dit duurder zijn dan wanneer er een op tijd likje verf overheen gaat. Bovendien kan het zo zijn dat verzekeraars niets uitkeren als er schade ontstaat door het slecht onderhouden van uw huis.

Schilderen van kozijnen, zorgen voor goede ventilatie in huis en het impregneren van uw muren bij vochtoverlast zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het onderhouden van uw woning. Om u op weg te helpen heeft 040Aannemer de belangrijkste klussen goed onderhoud van uw woning op een rijtje gezet.

Schilderwerk: onderhoud van uw kozijnen en ander houtwerk

Welk onderhoud er aan uw huis moet worden gepleegd is natuurlijk afhankelijk van het huis. Er zijn echter altijd een aantal standaard zaken waar u op moet letten. Eén van deze zaken is het schilderwerk van uw huis.

Een goede verf over uw woning zorgt ervoor dat deze er weer representatief uitziet en dat het hout beschermt blijft bij regen en vorst. Wanneer een huis goed is geschilderd gaat de verf over het algemeen zo’n 6 tot 10 jaar mee. Daarna is het tijd voor een onderhoudsbeurt.

Vindt u het lastig in te schatten of het tijd is voor onderhoud aan het schilderwerk? Er zijn een aantal signalen waaraan u kunt zien dat uw woning toe is aan een nieuwe lik verf:

 • Verkleuringen
 • Kleine scheurtjes
 • Blaasjes
 • Beschadigingen in het hout

Denkt u dat uw woning toe is aan een nieuwe laag verf? 040 Aannemer kan u hierbij helpen. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag een vrijblijvende offerte aan.

Onderhoud aan het dak en muren van uw woning

Daken en muren hebben over het algemeen weinig onderhoud nodig, maar het is wel belangrijk dit regelmatig te controleren.

Onderhoud van de daken van uw woning

Aan de volgende signalen kunt u zien dat de daken van uw woning toe zijn aan onderhoud:

 • Dakpannen die niet meer recht liggen;
 • Dakpannen die kapot zijn;
 • Dakgoot en regenpijp sluiten onvoldoende aan;
 • Ventilatierooster die verstopt zijn geraakt;
  • Mechanische- of balansventilatie: deze moeten om de twee jaar worden onderhouden en regelmatig worden schoongemaakt;

Onderhoud aan de muren van uw woning

Problemen met vocht en schimmel zijn veelvoorkomend in een land als Nederland. Regenbuien die worden afgewisseld met een dag goed vriezen zijn niet bevorderlijk voor muren van uw woning. Een oplossing voor dit probleem is het impregneren van de muren van uw woning.

Aan de volgende signalen kunt u zien dat de daken van uw woning toe zijn aan onderhoud:

 • Scheuren of vochtplekken in uw buitenmuren;
 • Loszittende voegen.

Het impregneren van uw woning houdt in dat er een beschermlaag op wordt gespoten. Deze laag zorgt ervoor dat bijvoorbeeld de gevel of de daken waterafstotend of schimmelwerend wordt, waardoor het water hier niet meer in kan trekken. Voordat het impregneren van start gaat, moet het dak en gevel worden gereinigd. Zo wordt er voorkomen dat er geen laag vuil tussen de muur en de impregneer laag zit.

Bijkomend voordeel van het impregneren van uw woning, is dat de impregneer laag er niet alleen voor zorgt dat uw vocht- en schimmelproblemen verleden tijd zijn maar dat de gevel en daken ook brandwerend zijn.

Indien u de daken en muren van uw woning niet regelmatig een onderhoudsbeurt geeft of controleert kan dit vervelende gevolgen hebben voor uw woning. Gevolgen van het niet goed onderhouden van uw daken en muren zijn bijvoorbeeld schimmelproblemen, gezondheid en een onveilige woning.

Denkt u dat uw daken en muren toe zijn aan een onderhoudsbeurt? Wilt u er zeker van zijn dat uw woning in een goede staat verkeerd? Neem direct contact door een mail te sturen naar info@040aannemer.nl of bel naar 040-2051882. Stel uw vraag aan een van de vaklieden van 040Aannemer of maak een afspraak.

Onderhoud aan de ramen van uw woning

Het onderhouden van de ramen van een woning wordt nog weleens vergeten, maar is ook zeer belangrijk.

Wanneer u uw ramen niet goed onderhoudt kan dit tot de volgende problemen leiden:

 • Scheuren in de kitaansluiting van uw ramen waardoor het hout kan gaan rotten.
 • Klemmen van dakramen
 • Groene aanslag op de ramen
 • Fijnstof binnenshuis

Het jaarlijks onderhouden van de ramen van uw woning wordt aangeraden om bovenstaande problemen te voorkomen. 040 Aannemer kan u hierbij helpen. Wij controleren of het hout van uw ramen niet rot, of er scheuren in de kit zitten, de staat van uw kozijnen en het hang en sluitwerk van uw ramen.

Wat kost het onderhoud van een woning?

De kosten voor het onderhouden van uw woning zijn afhankelijk van een aantal factoren:

 • Het soort woning
 • Het bouwjaar van uw woning
 • De staat van uw woning

Omdat de kosten afhankelijk zijn van deze verschillende factoren is het moeilijk om een eenduidig antwoord te geven over de kosten van het onderhoud van uw woning. De praktijk toont aan dat de kosten van het onderhoud vaak voortkomen uit: schilderwerk samen met de tuin, verschillende installaties en onderhoud aan het dak.

Om een indicatie te krijgen van de gemiddelde kosten van het onderhoud van uw woning wordt de volgende vuistregel gehanteerd:

De onderhoudskosten van uw woning per jaar is 1% van de waarde van uw woning.

Indien je de exacte onderhoudskosten van uw huis wilt weten, dan kunt u een bouwtechnische keuring uit laten voeren door 040 Aannemer. U krijgt na de keuring een rapport waarin de gevonden gebreken aan uw woning staan beschreven, met de bijbehorende kosten om de gebreken te verhelpen.

Benieuwd naar de onderhoudskosten voor uw woning? Neem contact met ons op.

Welke onderhoudskosten zijn aftrekbaar?

Vaak wordt er gedacht dat de onderhoudskosten van een woning aftrekbaar zijn voor de inkomstenbelasting, dat is echter niet het geval.

Wanneer u van plan bent onderhoud te plegen aan uw woning, kunt u ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten. De rente die over deze persoonlijke lening moet betalen, zijn fiscaal aftrekbaar, de kosten voor het daadwerkelijke onderhoud zijn niet fiscaal aftrekbaar.

Op welke locaties is 040 Aannemer actief?

Neem contact op voor meer informatie

Benieuwd naar de mogelijkheden wat betreft onderhoud aan uw woning? Neem contact met ons op! U kunt ook bellen naar 040-2051882 of mailen naar info@040aannemer.nl. Een van de vaklieden van 040Aannemer staat voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Angelique Bakker

  Gekozen voor 040 aannemer vanwege de uitstraling en prijs, allebei prima. De zolder is in sneltempo verbouwd door de jongens, dakramen erin, dakkapel achterzijde. Nieuwe wanden, deuren, electra en een nieuwe ketel. Daarna alles net gestukadoord. Binnen de afgesproken tijd en prijs. Goed bedrijf om mee in zee te gaan, betrouwbaar.

  Nicole / Sjoerd

  Door Nick en Frank onze schuur laten renoveren. Er is een nieuwe schuurdeur geplaats met glas en een nieuw kozijn, verder een nieuw dak erop met nieuw dakleer en afwerking. Alles is snel gegaan en we zijn zeer tevreden over 040 aannemer.

  Fam Jacobs

  Voor het verbouwen van de keuken wilden wij een muur verwijderen, aangezien dit een draagmuur was hebben we een aannemer gezocht, ze hebben een stalen balk geplaatst en de muur gesloopt. Hierna is de keuken netjes gestuct. Snel en vakkundig gewerkt. 100 punten.

  Recente projecten

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×