Aanbouw of uitbouw aan uw huis laten plaatsen

Bent u al even van plan om eindelijk die aanbouw aan uw huis te laten bouwen? Zodat u bijvoorbeeld een kantoor aan uw huis kan toevoegen om thuis te werken. Of misschien wilt u wel een eigen bedrijf starten vanuit uw eigen woning? Aanbouw van uw woning kan ook juist voor de kinderen zijn, zodat u wat extra speelruimte in huis creëert. Wat de reden ook is, voor een huis aanbouw of uitbouw bent u bij 040 Aannemer aan het juiste adres.

040 Aannemer offerte aanvragen

Aanbouw of uitbouw van uw huis?

Om wat extra ruimte te creëren heeft u twee opties, aanbouwen of uitbouwen. Het verschil is klein, maar het is er wel. Bij een aanbouw van uw huis wordt er echt een constructie aan uw huis toegevoegd, denk hierbij aan een garage, een serre of een carport. Er wordt echt iets nieuws gebouwd tegen uw huis aan. Een uitbouw woning is het vergroten van een al bestaande ruimte. Bijvoorbeeld het uitbreiden van uw keuken of woonkamer. U gaat uw woning dan uitbreiden, ofwel uitbouwen.

Wat zijn de voordelen van een aanbouw of uitbouw?

Een grotere keuken, een thuiskantoor of gewoon een extra zitgedeelte: met een aanbouw of uitbouw aan huis zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast dat u meer leefruimte creëert, profiteert u van veel voordelen.

We zetten ze voor u op een rijtje:

 • Meer licht in huis: denk aan een aanbouw met glazen pui of lichtkoepel
 • Uw huis krijgt een unieke uitstraling
 • Betere verbinding met de tuin
 • Meerwaarde bij een eventuele verkoop: een huis met veel leefruimte is aantrekkelijk
 • De noodzaak om te verhuizen verdwijnt of wordt kleiner

Soorten aanbouw

Wie een aanbouw aan huis wil laten plaatsen, heeft de keuze uit verschillende soorten. U kunt kiezen voor een houten aanbouw of een traditioneel gemetselde aanbouw.

Houten aanbouw

Wat we tegenwoordig steeds meer zien, is de houten aanbouw aan huis. Niet gek, want het gebruik van natuurlijke materialen past helemaal in deze tijd. Het hout zorgt voor een warme, karakteristieke uitstraling. Bovendien is hout een stuk lichter dan steen, waardoor de aanbouw snel en gemakkelijk te plaatsen is.

Traditioneel gemetselde aanbouw

U kunt ook kiezen voor een wat meer traditionele aanbouw. Wij plaatsen vrijwel iedere dag gemetselde aanbouwen, geheel op maat en naar wens. Het grote voordeel van deze soort aanbouw, is dat het perfect aansluit op uw woning. Het is echt een verlengde van uw huis.

Van intakegesprek tot aanbouw of uitbouw plaatsen

Het is niet niks om een aanbouw of uitbouw te laten plaatsen. Ten eerste is het een flinke investering, maar daarnaast kost het ook nog veel tijd en moeite. Een aannemer kan er voor zorgen dat alles soepel verloopt en dat u uzelf er niet te druk om moet maken. Dat doet de aannemer voor u. Wij begeleiden u graag in het gehele proces, vanaf het bedenken van de aanbouw of uitbouw, tot aan het moment dat alles er staat.

Wilt u zelf gaan beginnen met een uitbouw of aanbouw, maar weet u niet waar u moet starten of wat het moet gaan kosten? Neem dan contact met ons op, of vul het offerteformulier in voor een prijsindicatie.

Kosten aanbouw of uitbouw woning

Wat kost een aanbouw of uitbouw aan een huis nou eigenlijk? De kosten zijn afhankelijk van de soort aanbouw, de grootte van de aanbouw, de plaats waar de aanbouw moet komen en de funderingsbehoefte.

Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen per soort aanbouw:

Houten aanbouw Tussen € 30.000,- en € 50.000,-
Gemetselde aanbouw Tussen € 35.000,- en € 65.000,-

 

Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u op, geheel afgestemd op uw wensen en afmetingen.

Aanbouw huis door 040 Aannemer

Wilt u een aanbouw aan uw huis en vind u het belangrijk dat u hierbij goed geadviseerd wordt, dan bent u bij 040 Aannemer op het juiste adres. Wij helpen u graag verder met het realiseren van de uitbouw of aanbouw aan uw huis zoals u deze graag ziet. Wilt u een uitbouw of aanbouw aan uw huis plaatsen in Eindhoven of omstreken? Wij staan altijd voor u klaar en helpen u graag verder!

Vraag via het onderstaande formulier een offerte aan of neem contact met ons op door te bellen naar 040-2051882 of te mailen naar info@040aannemer.nl.

Aanbouw vergunningsvrij?

Tot slot nog even dit: houd er rekening mee dat een aanbouw niet altijd zonder vergunning gebouwd mag worden. Bij grote aanbouwen moet u eerst toestemming vragen bij de gemeente.

Wilt u vergunningsvrij aanbouwen, dan mag uw aanbouw maximaal 4 meter diep en maximaal 5 meter hoog zijn. Sommige gemeentes hanteren andere regels. Het is daarom raadzaam om altijd vooraf bij uw gemeente navraag te doen.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Uitgelichte reviews

  Fam Jacobs

  Voor het verbouwen van de keuken wilden wij een muur verwijderen, aangezien dit een draagmuur was hebben we een aannemer gezocht, ze hebben een stalen balk geplaatst en de muur gesloopt. Hierna is de keuken netjes gestuct. Snel en vakkundig gewerkt. 100 punten.

  Safiye Oz

  Zou het zo weer doen! 040 heeft bij mij badkamer verbouwd, ik zag er best tegenop maar eigenlijk al directe na de eerste dag van de verbouwing wist ik dat ik dat het goed zat. Frank had vooraf een strakke planning gemaakt zodat ik wist waar ik de komende weken kon verwachten. En alles liep volgens planning, gesmeerd dus. Communicatie met Frank ook meer dan prima. En alle medewerkers waren super vriendelijk en werkten heel netjes.
  Resultaat is dat ik nu een prachtige badkamer heb en zeer tevreden terugkijk op de klus die 040 geklaard heeft. Zoals al zei; ik zou het zo weer doen. In het volgend voorjaar hoop ik de keuken door 040 te laten aanpakken.

  Heer de Beer

  Door 040 de toilet en badkamer laten verbouwen, je kunt meteen merken dat ze in badkamers/toiletten thuis zijn, verstand van zaken en goed advies. Het eigen personeel is betrouwbaar en netjes, maar ook de zzpers die voor deze firma werken zijn erg nauwkeurig en precies, zoals de stucadoor en tegelzetter. Goed tevreden en blij met het resultaat.

  Recente projecten

  Gerelateerde projecten

  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×