Uitbouw keuken

Wilt u graag extra ruimte creëren in uw keuken? Dan is het uitbouwen van de keuken een goede manier om dit te realiseren. U kunt ook ervoor kiezen om een aanbouw te plaatsen aan de keuken. Beide manieren vergroten uw woon- en leefruimte in de keuken.

040 Aannemer offerte aanvragen

Zoekt u een aannemer voor het verbouwen van de keuken of voor het plaatsen van een aan- of uitbouw? Vraag dan via de bovenstaande knop direct een vrijblijvende offerte aan.

Wat is een uitbouw keuken?

Een uitbouw van de keuken zorgt ervoor dat er een ruimte aan de bestaande keuken wordt toegevoegd. Het houdt in dat er extra ruimte wordt gecreëerd door een aanbouw aan de keuken te bouwen. Hierdoor wordt de keuken groter en is er meer ruimte voor bijvoorbeeld een eethoek, kookeiland of voor extra opbergruimte.

Dit kan gedaan worden door een deel van de buitenmuur te verwijderen en een nieuwe ruimte aan te bouwen, of door een bestaande buitenruimte, zoals een terras of balkon, bij de keuken te betrekken. Een uitbouw van de keuken ziet u regelmatig terugkomen bij een jaren 30 woning.

Waarom de keuken uitbouwen of een aanbouw laten plaatsen?

Er zijn diverse redenen waarom iemand de keuken laat uitbouwen of een aanbouw laat plaatsen. De voornaamste reden is dat mensen graag meer ruimte willen hebben in de keuken, zonder dat ze hoeven te verhuizen. Zelfs een kleine uitbouw van de keuken zorgt al voor diverse voordelen.

Hieronder staan nog andere redenen waarom mensen kiezen voor een keuken uitbouw:

 • Meer lichtinval creëren: bij het realiseren van een aan- of uitbouw is het mogelijk om te kiezen voor een glazen schuifdeur, lichtstraat of extra ramen. Deze zorgen voor meer lichtinval in de woning.
 • Investering: een uit- of aanbouw is een goede investering, want door een uitbouw woning wordt uw huis meer waard;
 • Functionelere keuken: een uit- of aanbouw zorgt voor een functionelere keuken, waar u eenvoudig extra grote apparaten kwijt kan;
 • Aanpassing aan levensstijl: een uitbreiding kan worden afgestemd op veranderingen in de levensstijl, zoals meer ruimte voor hobby’s of door een gezinsuitbreiding.

Voorbeelden uitbouw keuken

Er zijn verschillende manieren om de keuken uit te bouwen. Zo zijn er verschillende manieren van een uit- en aanbouw. Hieronder worden drie soorten uitgelicht:

 • Achteraanbouw: een uitbouw aan de achterkant van het huis kan de keuken vergroten door de achtergevel uit te breiden. Dit zorgt voor meer ruimte voor een grotere keuken met extra werkbladen of een eethoek.
 • Zij-uitbouw: sommige huizen hebben ruimte aan de zijkant die kan worden gebruikt voor een uitbouw. Dit creëert mogelijkheden voor extra opbergruimte, een bijkeuken of een uitbreiding van de keukenruimte zelf.
 • Uitbreiding naar de tuin: een uitbouw die zich opent naar de tuin kan een mooie overgang creëren tussen binnen en buiten. Dit kan worden gebruikt voor een open keuken met een bar of met voorzieningen om buiten koken.

Hieronder staan afbeeldingen ter inspiratie van een uitbouw van de keuken.

Binnenkant aanbouw Waalre

Aanbouw woning

Aanbouw binnen_buitenNieuwe keuken - Nuenen

Bekijk onze projecten voor meer inspiratie!

Wat zijn de kosten van het uitbouwen van de keuken

De kosten voor het uitbouwen van de keuken kunnen sterk variëren. Ze zijn namelijk afhankelijk van de soort uitbouw, de grootte van de uitbouw en de locatie waar de uitbouw moet komen. Daarnaast spelen de funderingsbehoefte ook een rol bij de opbouw van de kosten.

De gemiddelde uitbouw van de keuken ligt tussen de € 35.000,- en € 75.000,-. Wilt u een exacte kosteninschatting? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Naast het uitbouwen van de keuken kunnen wij ook u helpen bij het uitbouwen van de garage of het uitbouwen van de woonkamer. Wilt u juist meer opslagruimte creëren of een nieuw washok maken? Dan is het aanbouwen van de bijkeuken ook een optie!

Uw keuken laten uitbouwen door 040 Aannemer

040 Aannemer is dé specialist op het gebied van uitbouw en aanbouwprojecten in de regio van Eindhoven. Onze vakmensen zijn deskundig, professioneel en betrouwbaar. Daarnaast hebben we een groot netwerk van experts, zodat we elk onderdeel van het projecten kunnen aanpakken. Van het metselwerk tot de elektriciteit en van het timmerwerk tot de isolatie.

Naast de werkzaamheden als aannemer uitbouw, kunt u ons ook bereiken voor onderhoud aan uw huis of als aannemer voor renovaties.

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Neem dan telefonisch contact op via 040-2051882 of via de e-mail op info@040aannemer.nl.

Weet u al exact wat u precies wilt? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Ciska en Marcel Heertjes

  We zijn zeer tevreden met de mannen van de 040-groep. We hebben ons bestaande huis grondig laten renoveren. Frank en zijn mannen hebben goed meegedacht en geluisterd naar onze ideeën. Ze hebben snel en vakkundig werk geleverd. En de mannen van de 040 groep zijn ook nog eens gezellige gasten om mee samen te werken. Kortom zeker een aanrader om met 040 aannemer in zee te gaan!

  Familie Verschuren

  Na een oriënterend gesprek een offerte laten maken door 040 aannemer. De offerte viel binnen ons budget, dus besloten de klus te gunnen aan de firma. De doorlooptijd van 3 weken werd exact gehaald, het contact met uitvoerder en personeel als zeer prettig ervaren. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat, kortom een aanrader.

  Familie Schreurs

  We hebben een muur in de tuin laten metselen met een nieuwe poort erin, een fundering onder de muur en alles laten voegen. Alles netjes gemaakt en opgeruimd. Dikke 10, bedankt.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×