Bijkeuken aanbouwen

Heeft u momenteel te weinig ruimte in uw woning? En wilt u graag wat ruimte voor een tweede koelkast, wasmachine of voor extra opslagruimte? Dan is het aanbouwen van een bijkeuken een slimme oplossing. Bij 040 Aannemer zijn we expert op het gebied van aanbouw en uitbouw. Wij staan klaar om u te adviseren of te helpen bij het realiseren van een aanbouw van de bijkeuken.

040 Aannemer offerte aanvragen

Bekijk onze eerdere projecten

Wat is een aanbouw van de bijkeuken?

Een aanbouw is een uitbreiding van de bestaande bijkeuken in een huis. De bijkeuken is een functionele ruimte, vaak gelegen tussen de keuken en de buitenkant van het huis. Meestal wordt hier voedsel bewaart of staan er huishoudelijke apparaten, zoals een vriezer of koelkast.

De belangrijkste verschillen tussen een aanbouw of uitbouw van een keuken en een bijkeuken liggen in de doeleinden van de ruimtes en de manier waarop ze gebruikt worden. Een aanbouw aan de keuken is gericht op het verbeteren van de kook- en leefruimte, terwijl een aanbouw aan de bijkeuken bedoeld is om de functionaliteit van de huishoudelijke werk- en opslagruimte te vergroten.

Welke functionaliteiten heeft een aanbouw van de bijkeuken?

Een aanbouw of uitbouw van de bijkeuken kan diverse functies dienen. Daarnaast kan iemand verschillende redenen hebben om dit te realiseren. Hieronder staan enkele veelvoorkomende functies van een aanbouw van de bijkeuken:

 • Meer opslagruimte: het zorgt voor extra opslagruimte in uw woning. Het is ideaal als opslagplaats voor bijvoorbeeld uw voedselvoorraad.
 • Meer ruimte voor huishoudelijke apparaten: de bijkeuken kan dienen als plek voor een extra koelkast, wasmachine, wasrek of droger.
 • Woningwaarde verhogen: het toevoegen van een bijkeuken aan uw woning kan zorgen voor een hogere waarde van uw woning.

Waarom een bijkeuken aanbouwen?

Er zijn diverse redenen waarom mensen kiezen om een bijkeuken aan te bouwen. Het zorgt zoals eerder al verteld voor extra opslagruimte en een hogere waarde van uw woning, maar het biedt ook nog tal van andere voordelen. Zo kan het ook gebruikt worden als wasruimte of als hobbykamer.

Een ander voordeel van een bijkeuken is dat er extra privacy ontstaat in uw woning. Door bepaalde huishoudelijke activiteiten in de bijkeuken uit te voeren, kunt u meer privacy behouden in de rest van het huis. Ook kunt u het gebruiken als kledinghok, waar u jassen, schoenen en andere kleding kunt opslaan.

Wat zijn de kosten voor een bijkeuken laten aanbouwen?

De kosten voor het aanbouwen van een bijkeuken kan sterk in de kosten variëren. Het is namelijk afhankelijk van de soort aanbouw, hoe groot de aanbouw is, welke plek de aanbouw moet komen en wat voor fundering er wordt gebruikt. Het maakt dus uit of u een kleine bijkeuken wilt aanbouwen of juist een grote aanbouw wilt plaatsen.

Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen van een bijkeuken aanbouw:

Soort aanbouw van de bijkeuken Prijsindicatie*
Bijkeuken aanbouw van hout Tussen € 30.000,- en € 50.000,-
Gemetselde bijkeuken aanbouw Tussen € 35.000,- en € 65.000,-

 

*Deze prijzen zijn slechts indicatief, wilt u de exacte kosten weten voor uw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij 040 Aannemer.

Is een vergunning nodig bij het aanbouwen van een bijkeuken?

Als u van plan bent een aanbouw of uitbouw van de bijkeuken te realiseren, dan heeft u in sommige gevallen een vergunning nodig. Dit is afhankelijk van uw woonplaats en het project. Het is essentieel om de vergunningsvereisten in uw regio te onderzoeken en te voldoen aan alle wettelijke vereisten. Dit kunt u bij uw gemeente regelen.

Een bijkeuken aanbouw realiseren met 040 Aannemer

040 Aannemer is dé expert in de 040 regio op het gebied van uit- en aanbouw. Wilt u een aanbouw of uitbouw plaatsen? Neem dan contact met ons op. Dit kan via de e-mail op info@040aannemer.nl of telefonisch op 040-2051882. U kunt ook onderaan de pagina meteen een vrijblijvende offerte aanvragen voor uw project.

Wilt u juist een andere plek in uw woning uitbouwen of aanbouwen? Dan staan wij ook voor u klaar. Of u nu een woonkamer uitbouw of garage uitbouw wilt realiseren.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Nicole / Sjoerd

  Door Nick en Frank onze schuur laten renoveren. Er is een nieuwe schuurdeur geplaats met glas en een nieuw kozijn, verder een nieuw dak erop met nieuw dakleer en afwerking. Alles is snel gegaan en we zijn zeer tevreden over 040 aannemer.

  Rutger Maters

  2 maanden geleden was het enkel een planning en ondertussen genieten we met het hele gezin van ons heerlijke door 040 uitgebouwde woning. Goede planning, fijne werklui, goede communicatie en service tot en met! En dit alles voor een goede prijs. Dank voor de fijne samenwerking!

  Fam Veldhoven

  Na nieuws over subsidie bij isolerende maatregelen hebben we besloten voor nieuwe kozijnen te kiezen, we kwamen zo uit bij 040 aannemer veldhoven/eindhoven. We hebben gekozen voor houten kozijnen. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van de kozijnen als het geleverde werk. Bij een volgende klus zullen we zeker weer een beroep doen op 040 aannemer.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×