Uitbouw woning

Overweegt u meer ruimte aan uw huis toe te voegen? Een uitbouw van uw woning is een fantastische manier om de huidige woonruimte te vergroten. Dit betekent dat u niet hoeft te verhuizen en comfortabel in uw huidige woning kunt blijven.

040 Aannemer offerte aanvragen

Of het nu gaat om het uitbouwen van uw woonkamer, keuken, slaapkamer, of een andere kamer, ons team van professionele vakmensen staat klaar om u hierbij te helpen.

Wat is een uitbouw van de woning?

Een uitbouw is een bouwproject waarbij de bestaande structuur van een huis wordt vergroot door een nieuwe ruimte toe te voegen. Dit kan bijvoorbeeld de woonkamer, garage, keuken of een andere ruimte in het huis zijn.

Bij een uitbouw wordt een deel van het huis letterlijk ‘uitgebouwd’ door een extra gedeelte aan de bestaande constructie toe te voegen. Dit kan zowel aan de zijkant, achterkant als soms zelfs aan de voorkant van het huis zijn. Daarnaast kunt u kiezen voor een houten uitbouw van de woning of voor een gemetselde uitbouw.

Het doel van een uitbouw is meestal het vergroten van de leefruimte, het verbeteren van de functionaliteit van de woning, en soms ook het verhogen van de waarde van het huis.

Het verschil tussen een aanbouw en uitbouw

Het verschil tussen een aanbouw en een uitbouw kan soms verwarrend zijn, maar het is vrij duidelijk als u de kenmerken van beide bekijkt:

Uitbouw van een woning:

 • Bij een uitbouw wordt een bestaande ruimte van de woning vergroot.
 • Dit betekent dat een deel van het huis, zoals de achterkant, zijkant, of zelfs een verdieping, wordt uitgebreid om meer ruimte te creëren.
 • Kenmerkend voor een uitbouw is dat er geen nieuwe, aparte ruimtes worden gecreëerd. In plaats daarvan wordt een bestaande ruimte groter gemaakt.
 • Na de uitbouw loopt de nieuwe ruimte vloeiend over in de rest van het huis, en is vaak niet te onderscheiden van de oorspronkelijke structuur.

Aanbouw bij een woning:

 • Een aanbouw is een nieuwe aparte ruimte die aan de woning wordt toegevoegd.
 • Deze ruimte staat los van de bestaande structuur en is typisch alleen toegankelijk via een aparte deur of van buitenaf.
 • Voorbeelden van een aanbouw zijn een garage, serre, of overkapping.
 • Een aanbouw is dus duidelijk herkenbaar als een aparte toevoeging aan het huis.

Als u overweegt om meer ruimte aan uw huis toe te voegen, is het belangrijk om te beslissen of u een bestaande ruimte wilt vergroten (uitbouw) of een geheel nieuwe ruimte wilt creëren (aanbouw). 040 Aannemer kan u helpen bij zowel een aanbouw als een uitbouw. Wij zijn dé aannemer voor uitbouw en aanbouw in de 040 regio.

De voordelen van het uitbouwen van uw woning

Het uitbouwen van uw huis heeft diverse voordelen. Wanneer u dit overweegt zijn er tal van mogelijkheden, waaruit u kunt kiezen. Het meest voor de hand liggende voordeel is de toename van leefruimte. Een uitbouw biedt extra vierkante meters, waardoor het huis wordt vergroot. Hierdoor beschikt u over meer leefruimte.

Een ander voordeel van een uitbouw is de waardevermeerdering van uw woning. In de vastgoedmarkt wordt extra leefruimte vaak gezien als een waardevolle toevoeging. Dit betekent dat uw huis meer waard wordt. Dit is vooral nuttig als u op een dag besluit uw huis te verkopen.

Bovendien, door te kiezen voor een uitbouw, in plaats van te verhuizen naar een groter huis, bespaart u op de hoge kosten en het ongemak die met een verhuizing gepaard gaan.

Uiteindelijk is het uitbouwen een investering die veel meer te bieden heeft dan alleen extra ruimte. Het is een kans om uw huis te transformeren in een plek die beter past bij uw levensstijl en behoeften, terwijl u tegelijkertijd profiteert van financiële voordelen.

Welke kant van de woning uitbouwen?

Bij het overwegen van een uitbouw zijn er diverse mogelijkheden afhankelijk van welke kant van het huis u kiest om uit te bouwen en wat er voor u zelf mogelijk is.

Achterkant van de woning uitbouwen

Een populaire keuze is de uitbouw aan de achterkant van de woning. Deze optie is vooral aantrekkelijk bij huizen met een tuin of achtererf. Een uitbouw aan de achterzijde kan leiden tot een grotere keuken of eetkamer, wat een perfecte overgang naar de tuin creëert. Dit is ideaal voor gezinnen die graag buiten eten of voor mensen die meer willen genieten van hun buitenruimte.

Uitbouw achterkant woning

Zijkant van de woning uitbouwen

Een andere mogelijkheid is de uitbouw aan de zijkant van de woning. Dit is een goede keuze voor huizen op hoekpercelen of voor woningen met ongebruikte ruimte aan de zijkant. Een uitbouw aan de zijkant kan extra woonruimte creëren zoals een uitgebreide woonkamer, een thuiskantoor, of zelfs een extra slaapkamer. Hoewel het soms nodig kan zijn om een deel van de tuin op te offeren, kan dit type uitbouw aanzienlijk bijdragen aan de bruikbare ruimte van een huis.

Uitbouw zijkant woning

Voorkant van de woning uitbouwen

Een uitbouw aan de voorkant van het huis is minder gebruikelijk, maar kan in sommige gevallen een goede optie zijn. Dit geldt vooral als u uw entree of hal wilt vergroten. Dit type uitbouw kan de aanblik van uw huis drastisch veranderen en vereist vaak goedkeuring van de gemeente, vooral als het aanzicht van de straat verandert.

Uitbouw voorkant woning

Welk deel van het huis uitbouwen?

Bij het plannen van een uitbouw aan uw woning, zijn er verschillende delen van het huis die u kunt overwegen. De keuze hangt vaak af van uw persoonlijke behoeften, de bestaande structuur van uw huis en de beschikbare ruimte.

U kunt voor een uitbouw van de woonkamer kiezen. Dit is een zeer populaire keuze. Het vergroot namelijk de leefruimte, wat ideaal is voor gezinnen die graag wat meer ruimte willen. Een grotere woonkamer kan ook meer natuurlijk licht bieden, wat ook weer voordelen met zich meebrengt.

Een andere populaire keuze is het uitbouwen van de keuken. Hiervoor wordt vaak gekozen als mensen een grotere, open keuken willen met ruimte. Of als ze graag een eetgelegenheid in keuken willen creëren.

Als u meer opslagruimte nodig heeft of een grotere ruimte voor uw voertuigen, kan een garage uitbouw een goede optie zijn of u kunt ervoor kiezen om een bijkeuken aanbouw te laten plaatsen.

Andere mogelijkheden wat betreft een uitbouw zijn: de slaapkamer of de badkamer uitbouwen.

Hoe lang duurt het uitbouwen van een woning?

De tijdsduur van een uitbouw is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de omvang van de uitbouw, het type uitbouw, zoals een houtskeletbouw, en hoe complex het project is. Daarnaast spelen de weersomstandigheden hierbij natuurlijk ook een rol.

De totale duur van het uitbouwen van de woning kan variëren van enkele maanden tot soms meer dan een half jaar. Een aannemer kan hiervan bij het aannemen van het project een inschatting van maken. Maar hou er rekening mee dat er altijd vertraging kan ontstaan!

Wat zijn de kosten van het uitbouwen van een woning?

De kosten van een uitbouw kan behoorlijk variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. Een uitbouw kost ongeveer tussen de €30.000,- en €65.000,-.

Het is belangrijk om te benadrukken dat deze prijzen gemiddelden zijn en dat de uiteindelijke kosten kunnen verschillen afhankelijk van uw specifieke wensen en de complexiteit van het project.

Voor een nauwkeurige schatting van de kosten kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen bij 040 Aannemer.

Woning uitbouwen door 040 Aannemer

Bent u op zoek naar een aannemer voor het uitbouwen van uw woning? 040 Aannemer is een ervaren aannemer met deskundige vakmensen in dienst. Met uitgebreid netwerk van ervaren vakmensen kunnen we uw gehele project aanpakken, van het metselen en stuken tot de elektriciteit en de vloer. Bekijk onze klantbeoordelingen of onze voorgaande projecten!

U kunt via het onderstaande formulier direct een vrijblijvende offerte aanvragen. Heeft u nog vragen of wilt u advies? Neem dan contact met ons op via de e-mail op: info@040aannemer.nl of telefonisch op 040-2051882.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Fam Veldhoven

  Na nieuws over subsidie bij isolerende maatregelen hebben we besloten voor nieuwe kozijnen te kiezen, we kwamen zo uit bij 040 aannemer veldhoven/eindhoven. We hebben gekozen voor houten kozijnen. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van de kozijnen als het geleverde werk. Bij een volgende klus zullen we zeker weer een beroep doen op 040 aannemer.

  Safiye Oz

  Zou het zo weer doen! 040 heeft bij mij badkamer verbouwd, ik zag er best tegenop maar eigenlijk al directe na de eerste dag van de verbouwing wist ik dat ik dat het goed zat. Frank had vooraf een strakke planning gemaakt zodat ik wist waar ik de komende weken kon verwachten. En alles liep volgens planning, gesmeerd dus. Communicatie met Frank ook meer dan prima. En alle medewerkers waren super vriendelijk en werkten heel netjes.
  Resultaat is dat ik nu een prachtige badkamer heb en zeer tevreden terugkijk op de klus die 040 geklaard heeft. Zoals al zei; ik zou het zo weer doen. In het volgend voorjaar hoop ik de keuken door 040 te laten aanpakken.

  Ciska en Marcel Heertjes

  We zijn zeer tevreden met de mannen van de 040-groep. We hebben ons bestaande huis grondig laten renoveren. Frank en zijn mannen hebben goed meegedacht en geluisterd naar onze ideeën. Ze hebben snel en vakkundig werk geleverd. En de mannen van de 040 groep zijn ook nog eens gezellige gasten om mee samen te werken. Kortom zeker een aanrader om met 040 aannemer in zee te gaan!

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×