Uitbouw woonkamer

Wordt het tijd voor een frisse wind door het huis? Dan kan de woonkamer uitbouwen een goede de oplossing zijn. U krijgt zo meer ruimte in huis, maar kunt ook meer lichtinval creëren door een glazen schuifpui te plaatsen. Zo haalt u buiten gemakkelijk naar binnen.

040 Aannemer offerte aanvragen

Wat is een uitbouw van de woonkamer?

Een uitbouw van de woonkamer vergroot uw bestaande woonkamer. Bij een uitbouw van de woonkamer wordt bijvoorbeeld de gevel doorbroken en de woonkamer verlengd.

U creëert zo meer leefruimte en uw woonkamer is meteen groter, terwijl deze ook als een geheel blijft voelen. Een uitbouw is iets is anders dan een aanbouw van de woonkamer. Daarbij wordt namelijk een losse constructie aan het huis vastgemaakt. 040 Aannemer is actief als aannemer voor uitbouw of aanbouw. Ook kunnen wij u helpen bij bijvoorbeeld het aanbouwen van een erker.

Wilt u weten wat anderen van 040 Aannemer vinden? Lees dan de reviews op onze website.

Voordelen van de woonkamer uitbouwen

Een uitbouw van de woonkamer heeft veel voordelen. U heeft al snel 25m2 meer ruimte in huis. Hierdoor woont u prettiger, en verhoogt u ook meteen de waarde van uw woning. U kunt met een uitbouw van de woonkamer vaak ook genieten van meer lichtinval én het is vaak goedkoper dan verhuizen.

Wat zijn de kosten van een uitbouw van de woonkamer?

Extra ruimte toevoegen aan uw woning is natuurlijk een uitstekend idee. Maar wat mag het uitbouwen van de woonkamer kosten?

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, plaats en hoe de fundering eruit moeten komen te zien. Een ruwe schatting van de kosten voor een uitbouw woonkamer ligt tussen de €35.000,- en €65.000,-. Dit is natuurlijk slechts een indicatie. Voor de exacte kosten kunt u een vrijblijvende offerte aanvragen.

Voorbeelden uitbouw en aanbouw woonkamer

Een uitbouw van de woonkamer kunt u op meerdere manieren realiseren. Denk bijvoorbeeld aan een locatie aan de zijkant of voorkant van uw huis.

Daarnaast geeft het nieuwe kansen voor de inrichting van uw huis. U kunt nu bijvoorbeeld een groot kookeiland in de uitbouw plaatsen of juist het zitgedeelte van uw woonkamer uitbreiden. De opties zijn eindeloos. Voor meer uitbouwideeën kunt u een kijkje nemen bij onze projecten op onze website.

Is er een vergunning nodig voor het uitbouwen van de woonkamer?

In veel gevallen heeft u een vergunning nodig bij het uitbouwen van een woonkamer. Maar in sommige gevallen heeft u geluk en is er geen vergunning nodig. Hier zitten wel een aantal regels aan vast. Zo mag een vergunningsvrije uitbouw bijvoorbeeld nooit hoger zijn dan 5 meter en niet dieper dan 4 meter.

De regels voor een uitbouw woonkamer vergunning verschillen per gemeente, dus het is verstandig en belangrijk om dit na te vragen bij uw gemeente. 040 Aannemer kan u hierbij helpen.

Neem contact op met 040 Aannemer voor een vrijblijvende offerte

Ook 040 Aannemer u met andere diensten, zoals onderhoud van uw huis of als aannemer voor uw verbouwing. Met 040 Aannemer krijgt u altijd deskundig en betrouwbaar advies én een snelle service. Dit maakt 040 Aannemer de goede keus voor een uitbouw van uw woning, onderhoud aan uw huis of verbouwingen. Ook kunnen we u van dienst zijn voor een uitbouw van de garage of voor het aanbouwen van een bijkeuken.

Vul hieronder het offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte voor het uitbouwen van de woonkamer of neem bij vragen contact met ons op via 040-2051882 of info@040aannemer.nl.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Rutger Maters

  2 maanden geleden was het enkel een planning en ondertussen genieten we met het hele gezin van ons heerlijke door 040 uitgebouwde woning. Goede planning, fijne werklui, goede communicatie en service tot en met! En dit alles voor een goede prijs. Dank voor de fijne samenwerking!

  Fam Jacobs

  Voor het verbouwen van de keuken wilden wij een muur verwijderen, aangezien dit een draagmuur was hebben we een aannemer gezocht, ze hebben een stalen balk geplaatst en de muur gesloopt. Hierna is de keuken netjes gestuct. Snel en vakkundig gewerkt. 100 punten.

  Ciska en Marcel Heertjes

  We zijn zeer tevreden met de mannen van de 040-groep. We hebben ons bestaande huis grondig laten renoveren. Frank en zijn mannen hebben goed meegedacht en geluisterd naar onze ideeën. Ze hebben snel en vakkundig werk geleverd. En de mannen van de 040 groep zijn ook nog eens gezellige gasten om mee samen te werken. Kortom zeker een aanrader om met 040 aannemer in zee te gaan!

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×