Garage verbouwen

Bent u van plan uw garage te gaan verbouwen? Een garage biedt veel meer mogelijkheden dan alleen het stallen van uw auto of het opbergen van spullen. Met het verbouwen van de garage kunt u extra leefruimte creëren. Een garage kan worden omgetoverd tot een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan uw huis. Denk bijvoorbeeld aan een extra slaapkamer, hobbykamer of een kantoorruimte. Bij 040 Aannemer kunnen wij u helpen dit te realiseren!

040 Aannemer offerte aanvragen

Waar moet u op letten bij het verbouwen van de garage?

Het verbouwen van uw garage biedt veel mogelijkheden, maar het vereist ook een zorgvuldige planning en uitvoering. Er zijn een aantal belangrijke aspecten waar u rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat uw garageverbouwing succesvol verloopt.

 • Zorg ervoor dat u weet welke functie u de ruimte wilt geven. Wilt u een nieuwe keuken, een extra slaapkamer of een woonruimte creëren?
  • Dit is bijvoorbeeld belangrijk of u een vergunning nodig heeft voor uw verbouwing.
  • Het bepaalt welke voorzieningen en aanpassingen nodig zijn, zoals water- en gasleidingen voor een keuken of extra stopcontacten voor een kantoor.
 • Bedenk van te voren wat uw budget is voor de verbouwing.

Wilt u niet verbouwen, maar een uit- of aanbouw van de garage realiseren? Bekijk dan onze pagina ‘garage uitbouwen’.

Wat zijn redenen om uw garage te verbouwen

Er zijn diverse redenen waarom men een garage wilt verbouwen. Het is in ieder geval een waardevolle investering als de verbouwing goed wordt uitgevoerd. Hieronder staan de meest voorkomende redenen waarom mensen de garage willen verbouwen:

 • Het creëren van meer leefruimte: het vergroten van de woonruimte in uw huis is een van de meest voor de hand liggende redenen om uw garage te verbouwen. Een garage kan worden omgebouwd tot een extra slaapkamer, een kantoor aan huis, een speelkamer voor de kinderen of een comfortabele familiekamer. Dit is vooral nuttig voor groeiende gezinnen die meer ruimte nodig hebben zonder te hoeven verhuizen.
 • Het verhogen van de woning waarde: een goed uitgevoerde verbouwing kan de waarde van een woning aanzienlijk verhogen. Extra leefruimte of een extra slaapkamer kan uw huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers, wat zorgt voor een hogere verkoopprijs. Dit maakt het een slimme investering voor de toekomst.
 • Een plek om te werken creëren: steeds meer mensen werken vanuit huis. Hierdoor is er meer behoefte aan een rustige en productieve werkruimte. Het ombouwen van uw garage tot een thuiskantoor kan u een geïsoleerde en professionele omgeving bieden om te werken, zonder de afleidingen van het dagelijks leven in huis.
 • Een recreatieruimte creëren: een verbouwing van de garage kan ook een geweldige manier zijn om een recreatie- of ontspanningsruimte te creëren. Denk aan een thuisbioscoop, een spelletjeskamer of een bar waar u kunt ontspannen.

Waarin kunt u de garage verbouwen?

Een garage kan worden omgebouwd tot verschillende ruimtes die de waarde en het comfort van uw woning verhogen. Hier zijn enkele populaire opties, inclusief de voor- en nadelen van elke optie:

De garage verbouwen tot woonruimte

Het ombouwen van een garage tot een volledig functionele woning is een uitstekende manier om extra leefruimte te creëren zonder een nieuwe structuur te hoeven bouwen.

Voordelen:

 • Extra leefruimte: ideaal voor gezinnen die extra ruimte nodig hebben.
 • Verhoogde woningwaarde: kan de marktwaarde van uw huis aanzienlijk verhogen.

Nadelen

 • Kosten: kan duur zijn, vooral als er veel structurele veranderingen nodig zijn en de ruimte betere verwarming en isolatie nodig heeft.
 • Vergunningen: vaak zijn er meerdere vergunningen nodig.

Garage ombouwen tot slaapkamer met badkamer

Een garage kan worden omgebouwd tot een comfortabele slaapkamer met een eigen badkamer, perfect voor gasten of voor uw gezinsleden.

Voordelen:

 • Meer privacy: biedt een privé ruimte voor gasten of kinderen.
 • Hogere verkoopwaarde: het kan zorgen voor een hogere verkoopwaarde van uw woning.

Nadelen:

 • Hogere kosten: de aanleg van een badkamer brengt extra kosten met zich mee. Er is extra installatiewerk vereist voor waterleidingen en afvoeren.
 • Vergunningen: er zijn vergunningen benodigd.

Garage ombouwen tot hobbyruimte

Voor liefhebbers van diverse hobby’s kan de garage worden omgetoverd tot een speciale ruimte voor hun activiteiten, zoals een werkplaats, atelier, of muziekstudio.

Voordelen:

 • Eigen plekje: een eigen plek om ongestoord aan hobby’s te werken.
 • Aanpasbaarheid: de ruimte kan worden aangepast aan specifieke behoeften met betrekking tot uw hobby.

Nadelen:

 • Geluidsisolatie: mogelijk extra geluidsisolatie nodig om overlast te voorkomen. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van uw hobby.

Garage ombouwen tot zorgwoning

Een garage kan worden omgebouwd tot een zorgwoning, ideaal voor oudere familieleden of mensen met speciale behoeften.

Voordelen:

 • Toegankelijkheid: kan worden ontworpen met alle benodigde aanpassingen voor mobiliteit en zorg.
 • Onafhankelijkheid: biedt een veilige en zelfstandige woonruimte voor zorgbehoevenden.

Nadelen:

 • Kosten: de aanpassingen voor zorgvoorzieningen kunnen erg duur zijn.
 • Vergunningen en regels: strikte bouwvoorschriften en vergunningen zijn vaak vereist.

Garage ombouwen tot woning

Het ombouwen van een garage tot een aparte woning kan dienen als een zelfstandige woonruimte, perfect voor verhuur of gasten.

Voordelen:

 • Inkomen: mogelijkheid om extra inkomsten te genereren door verhuur.
 • Flexibiliteit: kan worden gebruikt voor verschillende doeleinden zoals een gastenverblijf, Airbnb of als woonruimte voor volwassen kinderen.

Nadelen:

 • Vergunningen en bouwvoorschriften: strikte naleving van lokale regelgeving nodig.
 • Privacy en geluidsisolatie: extra maatregelen nodig om privacy en geluidsisolatie te waarborgen.

Heeft u een vergunning nodig voor het ombouwen van de garage?

Bij het verbouwen van een garage zijn vergunningen en regels van groot belang. De eisen variëren per gemeente en het beoogde gebruik van de ruimte. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welke vergunningen nodig zijn voordat u met de verbouwing begint.

In veel gevallen heeft u een vergunning nodig om de garage om te bouwen tot een woonruimte, vooral als er structurele wijzigingen plaatsvinden. Dit omvat het uitbreiden van de garage, het aanpassen van dragende muren, en het toevoegen van ramen of deuren. Daarnaast kan een vergunning vereist zijn voor elektrische, sanitaire en bouwkundige aanpassingen, zoals het installeren van water- en gasleidingen of het aanpassen van elektrische installaties.

Zorg ervoor dat u in overeenstemming handelt met de lokale bouwvoorschriften en regels om problemen in de toekomst te voorkomen. Raadpleeg uw gemeente of het omgevingsloket om precies te weten welke vergunningen nodig zijn voor uw specifieke verbouwingsproject.

Hoeveel kost een garage verbouwing?

De kosten voor het verbouwen van een garage kunnen sterk variëren afhankelijk van diverse factoren zoals de grootte van het project, het niveau van afwerking en bijkomende zaken zoals isolatie en sanitaire voorzieningen. Het ombouwen van een garage tot een woonruimte of volledige woning is meestal duurder dan het omtoveren tot een eenvoudige kantoor- of hobbyruimte.

Wilt u weten wat uw specifieke verbouwproject gaat kosten? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij 040 Aannemer.

Uw bestaande garage verbouwen in de regio van Eindhoven?

Bent u van plan uw bestaande garage te verbouwen in de regio Eindhoven, Veldhoven of Helmond? Bij 040 Aannemer bent u aan het juiste adres voor een aannemer voor een verbouwing.

Wij kunnen u van dienst zijn voor het verbouwen van garages, ongeacht of u deze wilt omtoveren tot een woonruimte, kantoor, hobbyruimte of een andere functionele ruimte. Wilt u uw woning laten renoveren? Dan kunnen wij u ook daarbij helpen!

Bekijk onze ‘voorgaande projecten’ of bekijk onze ‘reviews’.

040 Aannemer: dé aannemer voor verbouwingen en renovaties

Wij staan bekend om ons vakmanschap, betrouwbaarheid en klantgerichte aanpak. Met onze jarenlange ervaring zorgen wij voor maatwerkoplossingen die aan uw wensen voldoen. Bij ons heeft u één handig aanspreekpunt, zodat u eenvoudig het overzicht bewaart.

Wilt u meer weten over 040 Aannemer of heeft u nog andere vragen? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040-2051882 of via de e-mail op info@040aannemer.nl. U kunt ook het onderstaande formulier invullen voor een vrijblijvende offerte voor uw project.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Rutger Maters

  2 maanden geleden was het enkel een planning en ondertussen genieten we met het hele gezin van ons heerlijke door 040 uitgebouwde woning. Goede planning, fijne werklui, goede communicatie en service tot en met! En dit alles voor een goede prijs. Dank voor de fijne samenwerking!

  Safiye Oz

  Zou het zo weer doen! 040 heeft bij mij badkamer verbouwd, ik zag er best tegenop maar eigenlijk al directe na de eerste dag van de verbouwing wist ik dat ik dat het goed zat. Frank had vooraf een strakke planning gemaakt zodat ik wist waar ik de komende weken kon verwachten. En alles liep volgens planning, gesmeerd dus. Communicatie met Frank ook meer dan prima. En alle medewerkers waren super vriendelijk en werkten heel netjes.
  Resultaat is dat ik nu een prachtige badkamer heb en zeer tevreden terugkijk op de klus die 040 geklaard heeft. Zoals al zei; ik zou het zo weer doen. In het volgend voorjaar hoop ik de keuken door 040 te laten aanpakken.

  Fam Veldhoven

  Na nieuws over subsidie bij isolerende maatregelen hebben we besloten voor nieuwe kozijnen te kiezen, we kwamen zo uit bij 040 aannemer veldhoven/eindhoven. We hebben gekozen voor houten kozijnen. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van de kozijnen als het geleverde werk. Bij een volgende klus zullen we zeker weer een beroep doen op 040 aannemer.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×