Erker aanbouwen

Heeft u behoefte aan meer ruimte in uw woning of wilt u een unieke en stijlvolle toevoeging die uw huis extra karakter geeft? Een erker aanbouwen is dan de perfecte oplossing! Met een erker creëert u niet alleen meer woonruimte, maar ook meer lichtinval en een panoramisch uitzicht. 040 Aannemer kan u helpen met het aanbouwen van een erker.

040 Aannemer offerte aanvragen

Waarom een erker aanbouwen?

Er zijn genoeg redenen waarom men een erker zou aanbouwen. Het maakt uw woning niet alleen mooier, maar biedt ook verschillende functionele voordelen. Veel mensen kiezen ervoor om een erker aan te bouwen vanwege de extra ruimte. Daarnaast zal de waarde van uw woning stijgen als u een erker laat plaatsen.

040 Aannemer is dé aannemer voor uw aanbouw of uitbouw, zoals een erker. Wij staan voor u klaar om uw woning uit te bouwen in de 040 regio en omstreken.

Wat zijn de voor- en nadelen van een erker?

Het aanbouwen van een erker heeft diverse voor- en nadelen. Hieronder gaan we dieper in op de voor- en nadelen van het aanbouwen van een erker.

Voordelen van een erker

Hieronder staan de voordelen van een erker in een opsomming:

 • Meer ruimte creëren: een erker biedt extra vierkante meters zonder de noodzaak van een ingrijpende verbouwing. Mensen kiezen ervoor om een erker aan te bouwen om extra ruimte te creëren voor diverse doeleinden, zoals een leeshoek, eetkamer, of speelruimte voor kinderen.
 • Meer natuurlijk licht: erkers zijn ontworpen met grote ramen, wat resulteert in een overvloed aan natuurlijk licht. Dit maakt een ruimte helderder, meer uitnodigend en het draagt bij aan een prettige leefomgeving. Mensen kiezen voor een erker om donkere kamers op te fleuren en een gevoel van openheid te creëren.
 • Hogere waarde van uw woning: een goed ontworpen en professioneel aangebouwde erker kan de waarde van een woning aanzienlijk verhogen.
 • Mooier uitzicht: met een erker kunnen huiseigenaren optimaal genieten van het uitzicht op hun tuin of de omgeving.

Nadelen van een erker

Hieronder staan enkele nadelen van een erker in een opsomming:

 • Investering: het aan laten bouwen van een erker kan behoorlijk oplopen in de kosten. De totale kosten variëren afhankelijk van de grootte, het ontwerp, de gebruikte materialen en de arbeidskosten. Huiseigenaren moeten voorbereid zijn op een aanzienlijke investering.
 • Minder buitenruimte: Het toevoegen van een erker betekent dat een deel van de buitenruimte, zoals de tuin of de voortuin, wordt opgeofferd.
 • Meer onderhoud: erkers met veel glasoppervlak vereisen regelmatig onderhoud om schoon en in een goede staat te blijven. Ramen moeten vaak worden gewassen en houten kozijnen moeten mogelijk periodiek worden geschilderd of gelakt om ze te beschermen tegen weersinvloeden.

Voorbeelden van het aanbouwen van een erker

Erker aanbouwen voorbeeld

Erker aanbouwen zijkant voorbeeld

Wat zijn de kosten voor het aanbouwen van een erker?

De totale kosten voor het aanbouwen van een erker kunnen variëren van ongeveer €10.000 tot €50.000*. Dit is afhankelijk van de specificaties en omstandigheden. Factoren, zoals de grootte, het ontwerp, de gebruikte materialen en de locatie spelen een rol.

*Wilt u de exacte kosten weten voor uw aanbouw project? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan bij 040 Aannemer.

Hoe zit het met een vergunning voor het aanbouwen van een erker?

Als u een erker aan de voorkant van uw woning wilt laten aanbouwen dan bent u altijd verplicht een vergunning aan te vragen bij uw gemeente. Wanneer u de erker aan de zijkant of achterkant van uw woning wilt bouwen, dan kan het zo zijn dat u geen vergunning hoeft aan te vragen.

U kunt dit het beste navragen bij uw gemeente. Dan weet u zeker of u wel of geen vergunning nodig heeft voor uw project.

Is een erker een aanbouw of een uitbouw?

Technisch gezien kan een erker zowel als een aanbouw als een uitbouw worden gezien.

Als aanbouw: een erker wordt gezien als een extra constructie die aan de bestaande gevel wordt toegevoegd. Hierdoor kan het worden beschouwd als een aanbouw. Dit is omdat de erker een nieuwe ruimte toevoegt aan de woning, meestal met het doel om meer licht en ruimte te creëren.

Als uitbouw: Een erker kan ook worden gezien als een uitbouw omdat het de bestaande ruimte van de woning uitbreidt. Het is een verlenging van bijvoorbeeld de woonkamer of keuken naar buiten toe, waardoor de functionele oppervlakte van die ruimte wordt vergroot.

Erker laten aanbouwen door 040 Aannemer

Wilt u graag een erker laten aanbouwen door een aannemer, zodat alles voor u wordt geregeld? Dan bent u bij 040 Aannemer op de goede plek! Een aannemer zorgt ervoor dat alles probleemloos verloopt, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken.

Wij begeleiden u graag gedurende het hele proces, vanaf het eerste idee wat betreft het aanbouwen van erker tot aan de voltooiing van het project. U kunt ons ook bereiken voor onderhoud aan uw woning of als aannemer voor een verbouwing.

Heeft u nog vragen of wilt u advies? Dan kunt u eenvoudig ons telefonisch bereiken op 040-2051882 of via de e-mail op info@040aannemer.nl.  Weet u al precies wat u wilt? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Heer de Beer

  Door 040 de toilet en badkamer laten verbouwen, je kunt meteen merken dat ze in badkamers/toiletten thuis zijn, verstand van zaken en goed advies. Het eigen personeel is betrouwbaar en netjes, maar ook de zzpers die voor deze firma werken zijn erg nauwkeurig en precies, zoals de stucadoor en tegelzetter. Goed tevreden en blij met het resultaat.

  Nicole / Sjoerd

  Door Nick en Frank onze schuur laten renoveren. Er is een nieuwe schuurdeur geplaats met glas en een nieuw kozijn, verder een nieuw dak erop met nieuw dakleer en afwerking. Alles is snel gegaan en we zijn zeer tevreden over 040 aannemer.

  Familie Verschuren

  Na een oriënterend gesprek een offerte laten maken door 040 aannemer. De offerte viel binnen ons budget, dus besloten de klus te gunnen aan de firma. De doorlooptijd van 3 weken werd exact gehaald, het contact met uitvoerder en personeel als zeer prettig ervaren. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat, kortom een aanrader.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×