Aanbouw Eindhoven

Is uw huis niet meer groot genoeg en wilt u toch graag in dezelfde woning blijven wonen? Dan is een aanbouw of uitbouw de ideale oplossing. 040 Aannemer is specialist in het plaatsen van een aanbouw in Eindhoven. Wij zijn dé aannemer van Eindhoven en omstreken. Het maakt niet uit of u in Strijp, Tongerle of Woensel woont, wij plaatsen een aanbouw of uitbouw in de gehele gemeente.

040 Aannemer offerte aanvragen

Wat is een uitbouw of aanbouw?

Een uitbouw en aanbouw zijn termen die vaak worden gebruikt bij bouwprojecten om extra ruimte aan een huis toe te voegen. Het belangrijkste verschil tussen de twee ligt in de manier waarop deze extra ruimte wordt gecreëerd.

Een aanbouw is een apart, aan de woning bevestigd gebouw dat een eigen constructie heeft. Dit betekent dat het volledig onafhankelijk is van de bestaande structuur van uw huis. Aanbouwen worden vaak gebruikt voor specifieke doeleinden, zoals een extra slaapkamer, kantoorruimte of een garage.

Een uitbouw, daarentegen, vergroot een bestaande ruimte in uw woning. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat u uw woonkamer uitbreidt, uw keuken groter maakt of zelfs een extra badkamer toevoegt.

Als u overweegt om een aanbouw te plaatsen in Eindhoven, dan bent u bij ons aan het juiste adres om dit professioneel te laten bouwen door betrouwbare vakmensen. Daarnaast heeft u bij 040 Aannemer één aanspreekpunt.

Bekijk onze voorgaande projecten!

Heeft u een vergunning nodig voor een aanbouw in Eindhoven?

Bij het plannen van een uitbouw aan uw huis in Eindhoven, is het belangrijk te weten dat uitbreidingen tot 4 meter zonder vergunning zijn toegestaan. Dit betekent dat u zonder het aanvragen van een vergunning tot 4 meter aan uw huis mag uitbouwen. Voor een grotere uitbouw is echter een vergunning van de gemeente nodig.

Wat zijn de voor- en nadelen van een aanbouw?

Het aanbouwen van uw woning heeft voor- en nadelen. Hieronder gaan we dieper in op de voor- en nadelen van een aanbouw:

Voordelen van een aanbouw

 • Meer ruimte: u vergroot uw woonoppervlakte, waardoor u meer vrijheid heeft om uw huis in te richten zoals u dat wilt.
 • Meer licht: dankzij slim geplaatste ramen en deuren geniet u van natuurlijk licht dat uw huis binnenstroomt.
 • Waardestijging van uw woning: een goed ontworpen en gebouwde aanbouw kan de waarde van uw woning aanzienlijk verhogen.

Nadelen van een aanbouw

 • Vergunning nodig voor grotere uitbouw: als uw uitbouw groter is dan 4 meter, moet u een vergunning aanvragen bij de gemeente Eindhoven, wat extra tijd en administratieve inspanning kan vergen.
 • Verlies van buitenruimte: een aanbouw of uitbouw kan de buitenruimte van uw woning verminderen, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn, vooral als u een tuin of terras opoffert.

Wat zijn de kosten van een uitbouw in Eindhoven?

De kosten van een aanbouw of uitbouw kunnen sterk verschillen. De prijs is variabel en wordt beïnvloed door het type aanbouw, de omvang ervan, de locatie waar de aanbouw wordt geplaatst, en de benodigde funderingswerkzaamheden.

Hieronder vindt u een kostenindicatie van een aanbouw:

Soort aanbouw of uitbouw Kostenindicatie*
Aanbouw van hout Tussen € 30.000,- en € 50.000,-
Gemetselde aanbouw Tussen € 35.000,- en € 65.000,-

 

*Deze kosten zijn een indicatie. Wilt u de exacte kosten weten van uw project? Vul dan het offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte!

Waaruit bestaan de kosten van een aanbouw of uitbouw?

De kosten van een aanbouw zijn opgebouwd uit meerdere factoren. Hieronder lichten wij deze factoren toe:

 • De omvang van de uitbouw of aanbouw is de meest bepalende factor voor de prijs. Hoe groter de uitbouw, des te hoger zal de totale prijs zijn.
 • De arbeidskosten zijn een belangrijk onderdeel van het budget, aangezien verschillende gespecialiseerde vakmensen betrokken zijn bij de bouw van uw uitbouw. Deze vakmensen beschikken over de nodige expertise en ervaring om een hoogwaardig eindresultaat te garanderen.
 • De gebruikte materialen zijn ook van invloed op de kosten van een uitbouw.

Aanbouw laten plaatsen door 040 Aannemer

Wilt u uw woonkamer uitbouwen of wilt u een aanbouw laten plaatsen? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Heeft u nog vragen of wilt u advies over uw project? Neem dan contact met ons op. Wij zijn telefonisch bereikbaar op 040-2051882 en via de e-mail op info@040aannemer.nl.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Safiye Oz

  Zou het zo weer doen! 040 heeft bij mij badkamer verbouwd, ik zag er best tegenop maar eigenlijk al directe na de eerste dag van de verbouwing wist ik dat ik dat het goed zat. Frank had vooraf een strakke planning gemaakt zodat ik wist waar ik de komende weken kon verwachten. En alles liep volgens planning, gesmeerd dus. Communicatie met Frank ook meer dan prima. En alle medewerkers waren super vriendelijk en werkten heel netjes.
  Resultaat is dat ik nu een prachtige badkamer heb en zeer tevreden terugkijk op de klus die 040 geklaard heeft. Zoals al zei; ik zou het zo weer doen. In het volgend voorjaar hoop ik de keuken door 040 te laten aanpakken.

  Henk en Jan

  Ons oude dak was toe aan vernieuwing, na diverse offertes te hebben opgevraagd gekozen voor 040 aannemer, vanwege dat zij alles voor ons in 1 hand konden uitvoeren. We hebben een prachtig nieuw dak met dakramen waardoor alles mooi licht is geworden. Bedankt en tot de volgende klus.

  Heer de Beer

  Door 040 de toilet en badkamer laten verbouwen, je kunt meteen merken dat ze in badkamers/toiletten thuis zijn, verstand van zaken en goed advies. Het eigen personeel is betrouwbaar en netjes, maar ook de zzpers die voor deze firma werken zijn erg nauwkeurig en precies, zoals de stucadoor en tegelzetter. Goed tevreden en blij met het resultaat.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×