Woning renovatie

Is uw woning verouderd en toe aan een opknapbeurt? Of wilt u uw huis verduurzamen? Dan is een woning renovatie de oplossing. Bij een renovatie draait het om het (deels) vernieuwen en verbetering van uw huidige woning. Meestal komen renovaties voor bij oudere woningen.

040 Aannemer offerte aanvragen

Bent u op zoek naar een deskundige, betrouwbare aannemer? Dan kan 040 Aannemer u uitstekend van dienst zijn.

Waarom uw huis of woning laten renoveren?

Het huis laten opknappen kan meerdere redenen hebben. Daarnaast heeft het renoveren van een woning verschillende voordelen.

Sommige mensen kiezen voor een renovatie om de functionaliteit van hun huis te verbeteren. Ze willen een efficiëntere keuken met moderne apparatuur of een badkamer met eigentijdse voorzieningen. Dit kan niet alleen het dagelijks leven gemakkelijker maken, maar ook de waarde van de woning verhogen.

Daarnaast kan renovatie gericht zijn op het verbeteren van de duurzaamheid van een huis. Door te isoleren, energiezuinige ramen te installeren of zelfs duurzame energiebronnen te integreren, kunnen eigenaren de energiekosten verlagen. Daarnaast zorgt het ook voor een positieve impact op het milieu.

In sommige gevallen dient een renovatie puur om het uiterlijk van het huis te verbeteren. Denk hierbij aan het vernieuwen van de interieurinrichting, het vernieuwen van de vloeren of het schilderen van muren. Dit alles kan een verfrissende uitstraling geven aan de leefruimte, waardoor het comfortabeler en aantrekkelijker wordt.

Een renovatie kan ook noodzakelijk zijn om structurele problemen aan te pakken, zoals lekkages, verouderde bedrading of funderingsproblemen. Het herstellen van dergelijke kwesties kan de veiligheid en duurzaamheid van het huis waarborgen.

Wat komt er allemaal kijken bij een woning renovatie?

Bij een woningrenovatie spelen diverse aspecten een rol, vooral bij een complete renovatie. De benodigde werkzaamheden hangen af van specifieke wensen en behoeften.

Over het algemeen omvat een totale woning renovatie de volgende taken:

 • Planning en ontwerp: dit begint met het definiëren van het doel van de renovatie. Daarnaast omvat het ontwerp het maken van plannen, het selecteren van materialen en het bepalen van het budget.
 • Vergunningen en regelgeving: afhankelijk van de aard van de renovatie, kunnen vergunningen en goedkeuringen nodig zijn van de gemeente voordat het werk begint.
 • Sloop en voorbereiding: dit omvat het verwijderen van oude materialen, sloopwerkzaamheden en het voorbereiden van de ruimte voor het renoveren.
 • Constructie en installatie: hierbij worden nieuwe elementen gebouwd of geïnstalleerd, zoals muren, vloeren, ramen, sanitair, elektriciteit en andere componenten.
 • Afwerking en interieur: het toevoegen van de finishing touch zoals schilderen, vloerbedekking, het installeren van keuken- en badkameraccessoires, en andere elementen.
 • Kwaliteitscontrole: dit omvat inspecties om ervoor te zorgen dat het werk voldoet aan de normen en de verwachtingen.
 • Schoonmaak en oplevering: na voltooiing van de renovatie is het belangrijk om de ruimte grondig schoon te maken en eventuele resterende rommel op te ruimen voordat de woning aan de eigenaar wordt overgedragen.

Wij zijn een ervaren aannemer voor een renovatie in de 040 regio. We hebben al meerdere projecten tot een groot succes gebracht. Van het uitbouwen van een woonkamer tot aan het verbouwen van badkamers. Daarnaast zijn we ook als aannemer voor een keuken verbouwing actief.

In welke volgorde de woning renoveren?

Tijdens het opknappen van een woning is het handig om een volgorde aan te houden die zorgt voor een gestroomlijnd proces. Het is natuurlijk wel afhankelijk van de renovatie in welke volgorde dit wordt gedaan.

Hieronder staat een voorbeeld van de volgorde van een woningrenovatie.

Stap 1: plannen en ontwerpen

De eerste stap is het plannen van de renovatie en het maken van ontwerptekeningen. Hierin wordt bepaald welke aspecten van de woning gerenoveerd gaan worden. Ook wordt hier het budget bepaald.

Stap 2: het sloopwerk

Als er sloopwerk nodig is, zoals het verwijderen van oude vloeren, muren of structurele elementen, gebeurt dit als eerste.

Stap 3: elektriciteit en loodgieterswerk

De derde stap bij een renovatie is het vernieuwen of upgraden van de elektrische bedrading, stopcontacten, verlichting en het loodgieterswerk (leidingen, sanitair).

Stap 4: constructiewerkzaamheden

Dit omvat eventuele structurele werkzaamheden, zoals het plaatsen van nieuwe muren, ramen, deuren of het aanbrengen van ondersteunende elementen.

Stap 5: afwerking

Dit omvat het plaatsen van vloeren, wandafwerking, schilderen, installeren van keukens en badkamers, en andere details.

Stap 6: laatste inspectie en schoonmaak

Als laatste stap wordt er een grondige inspectie uitgevoerd om te controleren of alles goed is gedaan. Ook wordt de laatste rommel opgeruimd en het huis schoongemaakt, zodat het weer overgedragen kan worden aan de eigenaar.

Hoeveel kost een woning renovatie?

De kosten voor het renoveren van een woning kunnen sterk variëren en zijn afhankelijk van wat voor renovatie wordt uitgevoerd. Hieronder staat een indicatieve tabel van de kosten van een renovatie:

Wat voor renovatie? Indicatieve kosten*
Renovatie van het toilet € 3.500,- t/m € 5.000,-
Renovatie van de zolder € 7.500,- t/m € 25.000,-
Renovatie van de badkamer € 12.000,- t/m € 25.000,-
Totale woning renovatie € 30.000,- t/m € 150.000,-

 

*Deze tabel is slechts ter indicatie en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Wilt u de exacte kosten weten van uw woning renovatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan!

040 Aannemer: voor de renovatie van uw woning

Wilt u uw woning opknappen en zoekt u een aannemer? Dan staat 040 Aannemer voor u klaar. Wij kunnen u perfect helpen bij het renoveren van uw woning. Daarnaast kunt u ons ook bereiken als aannemer voor een aanbouw of uitbouw of voor onderhoud aan uw woning.

Bij ons aannemersbedrijf heeft u één handig aanspreekpunt en we bezitten over een groot netwerk van vaklieden. Hierdoor weet u zeker dat er een ervaren specialist aan het werk gaat.

Heeft u nog vragen of wilt u advies voor renovatie? Neem dan contact op via de e-mail op info@040aannemer.nl of telefonisch op 040-2051882.

Weet u al precies wat u wilt wat betreft het renoveren van uw woning? Vul dan het onderstaande offerteformulier in voor een vrijblijvende offerte.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Familie Verschuren

  Na een oriënterend gesprek een offerte laten maken door 040 aannemer. De offerte viel binnen ons budget, dus besloten de klus te gunnen aan de firma. De doorlooptijd van 3 weken werd exact gehaald, het contact met uitvoerder en personeel als zeer prettig ervaren. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat, kortom een aanrader.

  Heer de Beer

  Door 040 de toilet en badkamer laten verbouwen, je kunt meteen merken dat ze in badkamers/toiletten thuis zijn, verstand van zaken en goed advies. Het eigen personeel is betrouwbaar en netjes, maar ook de zzpers die voor deze firma werken zijn erg nauwkeurig en precies, zoals de stucadoor en tegelzetter. Goed tevreden en blij met het resultaat.

  Fam Jacobs

  Voor het verbouwen van de keuken wilden wij een muur verwijderen, aangezien dit een draagmuur was hebben we een aannemer gezocht, ze hebben een stalen balk geplaatst en de muur gesloopt. Hierna is de keuken netjes gestuct. Snel en vakkundig gewerkt. 100 punten.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×