Bij het verbouwen van je huis komt veel kijken. Als je handig bent aangelegd, kun je veel zelf regelen. Daarnaast zijn er vaak goede vaklieden te vinden voor de kleinere klussen. Maar wat als je de verbouwing groter wilt aanpakken en dit avontuur niet alleen durft aan te gaan? Heb je dan een architect of een aannemer nodig?

 

Verbouwing van een huis

Verbouwen, architect of aannemer?

Natuurlijk schakel je niet bij elke deur die geplaatst wordt, of bij elk likje verf dat je huis nodig heeft, meteen een aannemer of architect in. Bij grote of meerdere verbouwingsklussen is het echter verstandig de hulp van een specialist in te schakelen.

Zo kan een aannemer je al het werk uit handen nemen door de coördinatie van het hele project op zich te nemen en kan een architect je helpen met het uittekenen van je verbouwingsplannen.

Om te weten of je voor jouw verbouwing een aannemer of architect nodig hebt, is het slim om vooraf goed je wensen en eisen op papier te zetten.

De werkzaamheden van een aannemer

Een aannemer is volledig verantwoordelijk voor de realisatie en coördinatie van jouw (ver)bouwproject. Wil je een nieuwe keuken, een mooie serre of is je dak aan renovatie toe, dan is het verstandig om een aannemer in te schakelen.

Hij stuurt namelijk alle vakmensen zoals schilders, installateurs en dakdekkers aan en hij is voor jou het eerste aanspreekpunt. Bovendien bewaakt een aannemer de planning en zorgt ervoor dat alle materialen tijdig aanwezig zijn. Een goede aannemer neemt je al het werk uit handen en levert garantie op werkzaamheden.

De werkzaamheden van een architect

Een architect helpt je bij het ontwerp van jouw verbouwplannen. Wil je een geheel nieuwe indeling van je huis of moeten er andere grote bouwkundige wijzigingen worden uitgevoerd? Dan biedt een architect uitkomst.

Een architect maakt bouwtekeningen en houdt daarbij rekening met jouw wensen en de eisen waaraan een bouwtekening moet voldoen. Dit begint met een voorlopig ontwerp en eindigt met het technische ontwerp. Bovendien regelt een architect de eventuele bouwvergunningen.

 Aanbouw van een huis eindresultaat

Voor elke verbouwing een geschikte specialist

Niet bij elke verbouwing is een architect nodig. Wanneer er kleine aanpassingen aan je huis nodig zijn, heb je vaak genoeg aan een aannemer.

Bij grote bouwkundige wijzigingen is het slim om een architect jouw plannen te laten uittekenen. Overigens hoeft de één de ander niet uit te sluiten. In de praktijk komt het vaak voor dat architecten met aannemers samenwerken.

Meestal schakelt een architect de aannemer in. Deze analyseert en bespreekt het ontwerp dan met de architect. Op verzoek van de aannemer regelt de architect de eventuele bouwvergunningen.

Of je voor jouw verbouwing nou kiest voor een architect, een aannemer of voor beiden, het is verstandig om je vooraf goed te verdiepen. Vraag meerdere offertes op, lees reviews op websites en vraag informatie bij eerdere klanten van de aannemer of architect. Want een goed begin, is vaak al het halve werk.

Aannemer nodig?

Heb je een aannemer nodig of wil je meer informatie over wat doet een aannemer? Dan is 040aannemer de specialist waar u naar opzoek bent. Wij verzorgen verbouwingen, onderhoud diensten en onderhoud diensten. Vraag een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 040-2051882.

  • verbouwing 1
  • nieuwbouw 1
  • onderhoud 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Aannemer vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Aannemer met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Aannemer door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040aannemer.nl

Copyright © 2022 www.040aannemer.nl
Sitemap

040 Aannemer
040 Aannemer 4.7/ 5 based on 1 13 ratings.