Aannemer dakkapel

Een dakkapel heeft veel voordelen voor uw woning. U creëert meer licht, meer leefruimte, ramen op zolder én uw woning wordt meer waard. Wilt u een dakkapel bedrijf inschakelen om een dakkapel te laten plaatsen? 040 Aannemer is een dakkapel aannemer in de omgeving van Eindhoven. Wij plaatsen dagelijks dakkappelen in Eindhoven en omstreken.

Meer weten? Wij vertellen u graag wat er mogelijk is. Neem gerust contact met ons op.

Waarom een dakkapel?

Hierboven benoemden we de belangrijkste redenen om een dakkapel te plaatsen. Een dakkapel zorgt voor meer leefruimte, zonder dat u volledig hoeft uit te bouwen. Daarnaast zorgt een dakkapel voor meer licht op de bovenverdieping of op zolder. Ook zorgen de ramen in een dakkapel voor uitzicht. Ten slotte stijgt uw woning in waarde met het plaatsen van een dakkapel. Kortom; er zijn genoeg reden waarom een dakkapel interessant is.

Soorten dakkapellen

Kiest u voor een dakkapel, dan komen daar een aantal keuzes bij kijken. Er zijn namelijk verschillende opties:

Afmetingen van een dakkapel

Allereerst is het belangrijk om na te denken over de afmeting van de dakkapel. Wilt u deze over de gehele breedte van de zolder plaatsen, of slechts gedeeltelijk? Verder is het goed om te weten dat de maximale hoogte van een dakkapel 1,75 meter is, als u vergunningsvrij wilt bouwen. Wilt u een hogere dakkapel, dan is er een vergunning nodig. Deze kunt u aanvragen bij de gemeente.

Materiaal

Vroeger werden dakkappellen vaak volledig van hout gemaakt. Tegenwoordig bestaat de basis ook nog vaak uit hout, maar voor de afwerking zijn er ook onderhoudsvriendelijkere opties. Denk aan polyester, aluminium of trespa. Welke variant u kiest hangt af van uw wensen en budget.

Welke vorm?

Ook qua vorm zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kunt u kiezen uit een dakkapel met een schuin dak of plat dak. Het voordeel van een schuin dak is de waterafvoer en de integratie met de woning. Het prijskaartje ligt meestal wel wat hoger dan bij een dakkapel met een plat dak. Daartegenover heeft een plat dak als voordeel dat u er meer binnenruimte mee creëert. En dat geeft natuurlijk ook veel voordelen!

Prefab dakkapel

Naast maatwerk dakkapellen, bestaan er ook prefab dakkapellen. Dit zijn standaard dakkapellen die van tevoren zijn gefabriceerd. Het voordeel hiervan is dat de dakkapel snel te plaatsen is, vaak binnen één dag. Heeft u specifieke voorkeuren qua maat, dan kunt u hier beter niet voor kiezen. In dit geval is maatwerk een betere keuze. 040 Aannemer doet geen prefab dakkapellen leveren.

Wat zijn de kosten van een dakkapel?

Wat een dakkapel ongeveer kost hangt o.a. van de afmeting, de gebruikte materialen en de loonkosten van de ingezette medewerkers. Daarnaast hangt het ervan af of u voor maatwerk kiest of voor prefab. Normaal gesproken is prefab goedkoper, omdat het minder tijd kost om de dakkapel ter plekke te maken.

Gemiddeld kost een dakkapel inclusief plaatsing ongeveer 4.000 euro. De exacte kosten zijn afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Wilt u een exacte prijsindicatie? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan onderaan deze pagina.

Hoe lang duurt het om een dakkapel te plaatsen?

Het plaatsen van een dakkapel duurt gemiddeld zo’n een tot drie dagen. Op de eerste dag wordt de basis neergezet. De volgende dagen worden meestal gebruikt om de dakkapel verder af te werken.

Aannemer dakkapel

040 Aannemer: voor het plaatsen van uw dakkapel

Zoekt u een aannemer voor het plaatsen van een dakkapel? 040 Aannemer is gespecialiseerd in het plaatsen van dakkappelen. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar als aannemer voor een verbouwing en als aannemer aanbouw. Wij kunnen u ook helpen met een dakkapel renovatie en met onderhoud aan uw woning.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem contact met ons op of vraag direct een offerte aan via het onderstaande formulier.

Benieuwd naar de ervaringen van anderen met 040 Aannemer? Bekijk de onze reviews.

Offerte aanvraag

 • Sleep bestanden hierheen of
  Max. bestandsgrootte: 64 MB.
   Voeg afbeelding(en) toe ter verduidelijking van de offerte aanvraag.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Deskundig
  Betrouwbaar
  Snelle service

  Gerelateerde projecten

  Uitgelichte reviews

  Fam Verberne

  Voor een jaren 30 woning in son opzoek gegaan naar een aannemer. Via via terecht gekomen bij de 040 Groep. Na enkele gesprekken besloten om de klus te gunnen. Uitgevoerd is inmiddels loodgieterswerk, timmerwerk en dakwerk. Tot nu toe zeer tevreden, zeker ook een pluim voor alle harde werkers.

  Rutger Maters

  2 maanden geleden was het enkel een planning en ondertussen genieten we met het hele gezin van ons heerlijke door 040 uitgebouwde woning. Goede planning, fijne werklui, goede communicatie en service tot en met! En dit alles voor een goede prijs. Dank voor de fijne samenwerking!

  Fam Jacobs

  Voor het verbouwen van de keuken wilden wij een muur verwijderen, aangezien dit een draagmuur was hebben we een aannemer gezocht, ze hebben een stalen balk geplaatst en de muur gesloopt. Hierna is de keuken netjes gestuct. Snel en vakkundig gewerkt. 100 punten.

  Heeft u vragen?

  Neem contact met ons op!

  Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
  Je gebruikt een verouderde webbrowser

  Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

  ×