Ik ga verbouwen: heb ik een architect of aannemer nodig?

Bij het verbouwen van een huis komt veel kijken. Als u handig bent aangelegd, kunt u veel zelf regelen. Daarnaast zijn er vaak goede vaklieden te vinden voor de kleinere klussen.

Maar wat als u de verbouwing groter wilt aanpakken en dit avontuur niet alleen durft aan te gaan? Heeft u dan een architect of een aannemer nodig?

Lees verder

Verbouwen, architect of aannemer?

Natuurlijk schakelt u niet bij elke deur die geplaatst wordt, of bij elk likje verf dat uw huis nodig heeft, meteen een aannemer of architect in. Bij grote of meerdere verbouwingsklussen is het echter verstandig de hulp van een specialist in te schakelen.

Zo kan een aannemer al het werk uit handen nemen door de coördinatie van het hele project op zich te nemen en kan een architect u helpen met het uittekenen van uw verbouwingsplannen.

Om te weten of er bij een verbouwing een aannemer of architect nodig is, dan is het slim om vooraf goed de wensen en eisen op papier te zetten.

De werkzaamheden van een aannemer

Een aannemer is volledig verantwoordelijk voor de realisatie en coördinatie van uw (ver)bouwproject. Wilt u een nieuwe keuken, een mooie serre of is uw dak aan renovatie toe, dan is het verstandig om een aannemer in te schakelen.

Hij stuurt namelijk alle vakmensen zoals schilders, installateurs en dakdekkers aan en hij is het eerste aanspreekpunt. Bovendien bewaakt een aannemer de planning en zorgt die ervoor dat alle materialen tijdig aanwezig zijn. Een goede aannemer neemt al uw werk uit handen en levert garantie op werkzaamheden.

De werkzaamheden van een architect

Een architect helpt u bij het ontwerp van uw verbouwplannen. Wilt u een geheel nieuwe indeling van het huis of moeten er andere grote bouwkundige wijzigingen worden uitgevoerd? Dan biedt een architect uitkomst.

Een architect maakt bouwtekeningen en houdt daarbij rekening met uw wensen en de eisen waaraan een bouwtekening moet voldoen. Dit begint met een voorlopig ontwerp en eindigt met het technische ontwerp. Bovendien regelt een architect de eventuele bouwvergunningen.

Voor elke verbouwing een geschikte specialist

Niet bij elke verbouwing is een architect nodig. Wanneer er kleine aanpassingen aan uw huis nodig zijn, heeft u vaak genoeg aan een aannemer.

Bij grote bouwkundige wijzigingen is het slim om een architect uw plannen te laten uittekenen. Overigens hoeft de één de ander niet uit te sluiten. In de praktijk komt het vaak voor dat architecten met aannemers samenwerken.

Meestal schakelt een architect de aannemer in. Deze analyseert en bespreekt het ontwerp dan met de architect. Op verzoek van de aannemer regelt de architect de eventuele bouwvergunningen.

Of u voor uw verbouwing nou kiest voor een architect, een aannemer of voor beiden, het is verstandig om vooraf goed te verdiepen in de materie. Vraag meerdere offertes op, lees reviews op websites en vraag informatie bij eerdere klanten van de aannemer of architect. Want een goed begin, is vaak al het halve werk.

Aannemer nodig?

Heeft u een aannemer nodig of wilt u meer informatie over wat doet een aannemer? Of wilt u het verschil weten tussen een aannemer en een bouwbedrijf? Lees dan onze blog ‘verschil aannemer en bouwbedrijf‘.

Dan is 040 Aannemer de specialist waar u naar opzoek bent. Wij zijn actief als aannemer voor renovatie, aannemer voor een dakkapel en nog veel meer. Vraag een offerte aan of neem telefonisch contact met ons op via 040-2051882.

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Nicole / Sjoerd

Door Nick en Frank onze schuur laten renoveren. Er is een nieuwe schuurdeur geplaats met glas en een nieuw kozijn, verder een nieuw dak erop met nieuw dakleer en afwerking. Alles is snel gegaan en we zijn zeer tevreden over 040 aannemer.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×