De offerte van een aannemer: 8 punten waar u op moet letten

De kogel is door de kerk: u gaat verbouwen en hiervoor wilt u een aannemer inschakelen. Maar dan? De zoektocht naar een goede aannemer is vaak een klus op zich.

U hebt een offerte aangevraagd, maar wilt achteraf natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Met deze 8 aandachtspunten weet u precies waar u op moet letten bij de offerte van een aannemer.

Lees verder

Dit lijkt misschien een open deur, maar het komt wel eens voor dat een aannemer kosten in rekening brengt voor het opmaken van een offerte. Dit mag in principe niet, tenzij de aannemer hier vooraf duidelijk andere afspraken over maakt.

Sommige aannemers vragen een vergoeding voor de gemaakte calculatiekosten. Deze kosten variëren per aannemer. Vraag dus altijd om een gratis en vrijblijvende offerte en check zo nodig de algemene voorwaarden.

 

2. Omschrijving werkzaamheden aannemer

U weet natuurlijk precies wat uw wensen zijn tijdens de verbouwing, maar weet de aannemer dat ook? Controleer of alle werkzaamheden duidelijk in de offerte zijn omschreven.

Is het duidelijk welke werkzaamheden u eventueel zelf moet verrichten? Een verwijzing naar een tekening laat zien of de werkzaamheden van de aannemer aansluiten op uw wensen. Dit voorkomt discussies achteraf. Zorg dus dat de werkzaamheden zo volledig mogelijk zijn omschreven.

 

3. Omschrijving materiaalgebruik

Naast een omschrijving van de werkzaamheden, staat er in een goede offerte ook een overzicht van de materialen die de aannemer gebruikt.

Meestal staat het merk en de materiaalsoort omschreven. Handig, want van sommige materialen kunt u monsters opvragen. Zo ziet u precies of het materiaal aansluit op uw wensen en voorkeuren. Kijk goed in de offerte welke materialen bij de prijs zijn inbegrepen.

 

4. Let op stelposten in een offerte

In een aannemersofferte komt u vaak stelposten tegen. Dat is het geval wanneer werkzaamheden nog niet duidelijk zijn of als er onderdelen zijn waarvan de aannemer nog geen prijs weet. Meestal wordt er door de aannemer een schatting gemaakt van de kosten en worden deze achteraf verrekend.

Stelposten kunnen de kosten voor een verbouwing flink verhogen. U moet er dus altijd op letten dat er niet teveel stelposten in een offerte staan.

 

5. Start- en opleverdatum in een offerte

Een offerte heeft vaak een geldigheidsdatum. Zo ook de offerte van de aannemer. Het is slim om te kijken of de geldigheidsduur van de offerte lang genoeg is voor uw verbouwingsproject.

Zijn bij aanvang van de werkzaamheden de levertijden van bijvoorbeeld de materialen bekend? Moeten er nog vergunningen worden aangevraagd? Spreek vooraf een termijn af met de aannemer voor de start- en opleverdatum. In sommige gevallen kunt u een korting afspreken wanneer de termijn overschreden wordt.

 

6. Betalingswijze

Natuurlijk kijkt u in een offerte meteen naar de kosten voor uw verbouwingsproject, maar minstens zo belangrijk is de betalingswijze van de kosten.

Let daarom altijd op de betalingstermijnen in een offerte. Wat staat hierover aangegeven? In aannemersland is het gebruikelijk om een deel van de kosten vooraf aan te betalen, maar belangrijk is dat u vooraf niet teveel betaalt.

Het moet natuurlijk wel overeenkomen met de voortgang van de werkzaamheden. U kunt daarnaast afspreken dat u de laatste 5 of 10 procent pas na de oplevering betaalt.

 

7. Ervaren vaklieden en onderaannemers

Een huis is een kostbaar bezit. U wilt dan ook dat de verbouwing van uw huis in goede handen is.

Een aannemer blijft het eerste aanpreekpunt tijdens het proces en moet ervaren en betrouwbaar zijn. Toch is het raadzaam om na te gaan met welke vaklieden en onderaannemers de aannemer in zee gaat.

Bij 040 Aannemer werken we bijvoorbeeld alleen met professionele en ervaren specialisten. Alleen zo kunnen wij onze klant de garantie bieden van een professionele aanpak.

 

8. Garantie op het werk van de aannemer

Een professionele aannemer voert zijn werkzaamheden vakkundig uit en werkt met kwalitatief goede producten.

Toch kan het altijd voorkomen dat er iets misgaat. Daarom is het goed om vooraf te weten welke garanties de aannemer kan bieden. Informeer, wanneer dit niet op een offerte is aangegeven, naar de garanties op werkzaamheden en producten.

 

Wat is belangrijk bij het kiezen van een aannemer?

Een verbouwing is een hele klus en de juiste aannemer vinden is lastig. Zorg daarom dat u vooraf al uw wensen goed op papier hebt. Alleen op deze manier vind u een aannemer die perfect bij uw wensen aansluit.

Er zijn veel punten waar u op moet letten in een offerte en hoewel de prijs vaak de doorslag geeft bij de keuze voor een aannemer, is service en kwaliteit natuurlijk net zo belangrijk

Offerte van een aannemer op laten stellen?

Wilt u meer weten over offertes of een offerte laten opstellen? Neem dan telefonisch contact op via 040-2051882 of mail naar info@040aannemer.nl.

Bent u op zoek naar een goede aannemer voor uw project? Informatie over wat doet een aannemer?
Of wilt u meer informatie over 040 Aannemer?

Onze referenties

Dit vond de klant

Onze klanten zijn ons visitekaartje, dus we doen er alles aan hen goed van dienst te zijn. Veel mensen gingen u voor als tevreden klant bij 040 Groep. Wilt u meer weten over hun ervaringen?

Bekijk alle referenties

Familie Verschuren

Na een oriënterend gesprek een offerte laten maken door 040 aannemer. De offerte viel binnen ons budget, dus besloten de klus te gunnen aan de firma. De doorlooptijd van 3 weken werd exact gehaald, het contact met uitvoerder en personeel als zeer prettig ervaren. Wij zijn zeer tevreden over het eindresultaat, kortom een aanrader.

Heeft u vragen?

Neem contact met ons op!

Neem telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×