De kogel is door de kerk: je gaat verbouwen en hiervoor wil je een aannemer inschakelen. Maar dan? De zoektocht naar een goede aannemer is vaak een klus op zich. Je hebt een offerte aangevraagd, maar wilt achteraf natuurlijk niet voor vervelende verrassingen komen te staan. Met deze 8 aandachtspunten weet jij precies waar je op moet letten bij de offerte van een aannemer.

1. Vraag om een kosteloze en vrijblijvende offerte

Dit lijkt misschien een open deur, maar het komt wel eens voor dat een aannemer kosten in rekening brengt voor het opmaken van een offerte. Dit mag in principe niet, tenzij de aannemer hier vooraf duidelijk andere afspraken over maakt.

Sommige aannemers vragen een vergoeding voor de gemaakte calculatiekosten. Deze kosten variëren per aannemer. Vraag dus altijd om een gratis en vrijblijvende offerte en check zo nodig de algemene voorwaarden.

 

2. Omschrijving werkzaamheden aannemer

Jij weet natuurlijk precies wat je wensen zijn tijdens de verbouwing, maar weet de aannemer dat ook? Controleer of alle werkzaamheden duidelijk in de offerte zijn omschreven.

Is het duidelijk welke werkzaamheden je eventueel zelf moet verrichten? Een verwijzing naar een tekening laat zien of de werkzaamheden van de aannemer aansluiten op jouw wensen. Dit voorkomt discussies achteraf. Zorg dus dat de werkzaamheden zo volledig mogelijk zijn omschreven.

 

3. Omschrijving materiaalgebruik

Naast een omschrijving van de werkzaamheden, staat er in een goede offerte ook een overzicht van de materialen die de aannemer gebruikt.

Meestal staat het merk en de materiaalsoort omschreven. Handig, want van sommige materialen kun je monsters opvragen. Zo zie je precies of het materiaal aansluit op jouw wensen en voorkeuren. Kijk goed in de offerte welke materialen bij de prijs zijn inbegrepen.

 

4. Let op stelposten in een offerte

In een aannemersofferte kom je vaak stelposten tegen. Dat is het geval wanneer werkzaamheden nog niet duidelijk zijn of als er onderdelen zijn waarvan de aannemer nog geen prijs weet. Meestal wordt er door de aannemer een schatting gemaakt van de kosten en worden deze achteraf verrekend.

Stelposten kunnen de kosten voor een verbouwing flink verhogen. Je moet er dus altijd op letten dat er niet teveel stelposten in een offerte staan.

 

5. Start- en opleverdatum in een offerte

Een offerte heeft vaak een geldigheidsdatum. Zo ook de offerte van de aannemer. Het is slim om te kijken of de geldigheidsduur van de offerte lang genoeg is voor jouw verbouwingsproject.

Zijn bij aanvang van de werkzaamheden de levertijden van bijvoorbeeld de materialen bekend? Moeten er nog vergunningen worden aangevraagd? Spreek vooraf een termijn af met de aannemer voor de start- en opleverdatum. In sommige gevallen kun je een korting afspreken wanneer de termijn overschreden wordt.

 

6. Betalingswijze

Natuurlijk kijk je in een offerte meteen naar de kosten voor jouw verbouwingsproject, maar minstens zo belangrijk is de betalingswijze van de kosten.

Let daarom altijd op de betalingstermijnen in een offerte. Wat staat hierover aangegeven? In aannemersland is het gebruikelijk om een deel van de kosten vooraf aan te betalen, maar belangrijk is dat je vooraf niet teveel betaalt.

Het moet natuurlijk wel overeenkomen met de voortgang van de werkzaamheden. Je kunt daarnaast afspreken dat je de laatste 5 of 10 procent pas na de oplevering betaalt.

 

7. Ervaren vaklieden en onderaannemers

Een huis is een kostbaar bezit. Je wilt dan ook dat de verbouwing van je huis in goede handen is.

Een aannemer blijft het eerste aanpreekpunt tijdens het proces en moet ervaren en betrouwbaar zijn. Toch is het raadzaam om na te gaan met welke vaklieden en onderaannemers de aannemer in zee gaat.

Bij 040 aannemer werken we bijvoorbeeld alleen met professionele en ervaren specialisten. Alleen zo kunnen wij onze klant de garantie bieden van een professionele aanpak.

 

8. Garantie op het werk van de aannemer

Een professionele aannemer voert zijn werkzaamheden vakkundig uit en werkt met kwalitatief goede producten.

Toch kan het altijd voorkomen dat er iets misgaat. Daarom is het goed om vooraf te weten welke garanties de aannemer kan bieden. Informeer, wanneer dit niet op een offerte is aangegeven, naar de garanties op werkzaamheden en producten.

 

Tot slot

Een verbouwing is een hele klus en de juiste aannemer vinden is lastig. Zorg daarom dat je vooraf al je wensen goed op papier hebt. Alleen op deze manier vind je een aannemer die perfect bij jouw wensen aansluit.

Er zijn veel punten waar je op moet letten in een offerte en hoewel de prijs vaak de doorslag geeft bij de keuze voor een aannemer, is service en kwaliteit natuurlijk net zo belangrijk.

 

Offerte van een aannemer op laten stellen?

Wil je meer weten over offertes of een offerte laten opstellen? Neem dan telefonisch contact op via 040-2051882 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

offerte van een aannemer

 Ben je op zoek naar een goede aannemer voor jouw project? Informatie over wat doet een aannemer? Of wil je meer informatie over 040 aannemerNeem contact op

  • verbouwing 1
  • nieuwbouw 1
  • onderhoud 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Aannemer vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Aannemer met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Aannemer door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040aannemer.nl

Copyright © 2022 www.040aannemer.nl
Sitemap

040 Aannemer
040 Aannemer 4.7/ 5 based on 1 13 ratings.