gaveklus1
Vandaag is 040 aannemer uit Eindhoven gestart met een grote klus in Beusichem. De bewoner heeft dit prachtige huis onlangs aangekocht. Na de aankoop is de wens ontstaan om energiebesparende maatregelen te nemen vanwege het zeer hoge energie verbruik wat de woning momenteel heeft.

Hoge verbruikskosten, wat nu?

Het verbruik in deze woning is al snel rond de 800 tot 900 euro per maand aan gas en elektriciteit. In overleg met de klant hebben wij een voorstel gedaan hoe we dit kunnen verbeteren:

  • Stroom : Plaatsen van 30 zonnepanelen door onze partner 365 zon
  • Gas : Isoleren en CV toestel + afgifte systeem wijzigen.

Zonnepanelen:

Om ervoor te zorgen dat de afname van elektriciteit verminderd wordt hebben wij gevraagd of onze partners van 365 zon uit Eindhoven met een plan komen. We beginnen met een opstelling van 30 panelen waardoor er ongeveer 7500/8000 kWh opgewekt gaat worden.

Isoleren:

Het aantal gevraagde kilowatt van de woning bedraagt nu circa 30 kilowatt. Na het nemen van isolerende maatregelen komt dit op circa 16 kilowatt. Wij hebben een warmteverliesberekening laten opstellen door Advies bureau Energie en Installatie, aan de hand van dit rapport gaan we de isolatie verbeteren. 040 aannemer uit Eindhoven gaat onder andere:

  • Deels slechte kozijnen achterzijde vervangen
  • Gehele woning voorzien van HR++ glas
  • Vloer geheel isoleren begane grond

Warmtebron + afgiftesysteem:

Nu word gebruik gemaakt van een gas gestookte CV ketel, met door de gehele woning radiatoren. Om het verbruik te verlagen gaan we 2 veranderingen aanbrengen:

  1. Het afgifte systeem wijzigen
  2. De warmtebron wijzigen

Het afgifte systeem:

Op de begane grond worden de radiatoren verwijderd. De vloeren worden verwijderd en er worden geïsoleerde vloeren terug gebracht, deels hout, deels betonvloeren. Na het aanbrengen van de vloeren word er over de gehele begane grond vloerverwarming aangebracht. Boven zullen de huidige radiatoren gehandhaafd blijven.

De warmtebron:

Om de gas gestookte cv definitief te kunnen verwijderen, is hier gekozen voor het werken met een warmtepomp systeem. De woning wordt vanwege de grote vraag gesplitst  in meerdere zones.

Afgiftesysteem 1 ( begane grond )

Vloerverwarming in combinatie met een Alpha Innotec 12 KW warmtepomp. Hier zal gebruik worden gebruikt van een gewone warmtepomp met lage temperatuur, verdeelt in 3 zones over de begane grond.

Afgiftesysteem 2 ( 1e en 2e etage )

Het gebruik van lage temperatuur op de bovenliggende etages was alleen haalbaar met zogenoemde lage temperatuur radiatoren. Aangezien wij het comfort van deze radiatoren erg laag vinden hebben we hier voor een andere oplossing gekozen. Om de traditionele radiatoren te kunnen handhaven hebben we gekozen voor het Alpha Innotec LDWV systeem, een warmtepomp die geschikt is voor hoge temperatuur. Hierdoor zijn de zeer kostbare lage temperatuur radiatoren niet nodig en hoeven we ook geen aanpassingen op de bovenliggende etages uit te voeren.

gaveklus2

Een flinke klus!

Gezien het formaat van de woning, en de aard van de werkzaamheden zijn we de komende maanden  druk doende op dit prachtige werk. We zullen daarom regelmatig een update plaatsen over hoe het project vordert.

Eindhoven 09/04/2019 door Nick Dekkers

  • verbouwing 1
  • nieuwbouw 1
  • onderhoud 1

Wat gaat dat kosten?

offertegesprek

U ontvangt van 040 Aannemer vooraf gratis een vrijblijvende offerte. We maken graag een afspraak met u om bij u thuis te komen kijken. U ontvangt de volgende dag al een prijsvoorstel. 

Offerte aanvragen  ›

Onze tevreden klanten gaven ons deze review score ...

reviewscore

Onze klanten beoordeelden 040 Aannemer met een gemiddelde score van: 8,4.
Wilt u weten hoe 040 Aannemer door anderen is beoordeeld? Bekijk de reviews van onze klanten. Of geef zelf een beoordeling.

Beoordeel nu zelf  ›


Gegevens
Habraken 2321 L
5507 TK Veldhoven
040-2051882
info@040aannemer.nl

Copyright © 2022 www.040aannemer.nl
Sitemap

040 Aannemer
040 Aannemer 4.7/ 5 based on 1 13 ratings.