Droomt u van een ruimere woning, maar wilt u liever niet verhuizen? Een aanbouw biedt uitkomst. Door een aanbouw aan huis te plaatsen, creëert u meer leefruimte en woonplezier. Gewoon in uw eigen vertrouwde omgeving!

Bent u op zoek naar een specialist die uw aanbouw vakkundig kan plaatsen? 040 Aannemer heeft jarenlange ervaring op dit gebied. Wij denken met u mee en realiseren uw aanbouw snel, professioneel en zonder zorgen. Neem gerust contact met ons op.

Aanbouw aan huis: de voordelen

Een grotere keuken, een thuiskantoor of gewoon een extra zitgedeelte: met een aanbouw aan huis zijn de mogelijkheden eindeloos. Naast dat u meer leefruimte creëert, profiteert u met een aanbouw van veel voordelen.

We zetten ze voor u op een rijtje:

  • Meer licht in huis: denk aan een aanbouw met glazen pui of lichtkoepel
  • Uw huis krijgt een unieke uitstraling
  • Betere verbinding met de tuin
  • Meerwaarde bij een eventuele verkoop: een huis met veel leefruimte is aantrekkelijk
  • De noodzaak om te verhuizen verdwijnt of wordt kleiner

Soorten aanbouw

Wie een aanbouw aan huis wil laten plaatsen, heeft de keuze uit verschillende soorten. U kunt kiezen voor een houten aanbouw of een traditioneel gemetselde aanbouw.

Hieronder lichten we deze drie aanbouwmogelijkheden verder toe.

Houten aanbouw

Wat we tegenwoordig steeds meer zien, is de houten aanbouw aan huis. Niet gek, want het gebruik van natuurlijke materialen past helemaal in deze tijd. Het hout zorgt voor een warme, karakteristieke uitstraling. Bovendien is hout een stuk lichter dan steen, waardoor de aanbouw snel en gemakkelijk te plaatsen is.

Traditioneel gemetselde aanbouw

U kunt ook kiezen voor een wat meer traditionele aanbouw. Wij plaatsen vrijwel iedere dag gemetselde aanbouwen, geheel op maat en naar wens. Het grote voordeel van deze soort aanbouw, is dat het perfect aansluit op uw woning. Het is echt een verlengde van uw huis.

Kijk voor voorbeelden van een aanbouw op ons projecten pagina.

Waar wordt een aanbouw geplaatst?

Bij een aanbouw denkt u waarschijnlijk aan een extra ruimte aan de achterkant van het huis. Dat is ook de plaats waar het meest wordt aangebouwd.

Een aanbouw kan echter ook aan de voorkant van uw woning worden geplaatst. Denk maar aan een erker. Ideaal wanneer u net dat beetje extra leefruimte nodig heeft.

Ook aan de zijkant van uw woning is er de mogelijkheid voor een aanbouw. Wanneer een garage een verbindingsdeur vanuit de woning heeft, spreken we namelijk ook van een aanbouw.

Kosten aanbouw huis

Wat kost een aanbouw aan een huis nou eigenlijk? De kosten zijn afhankelijk van de soort aanbouw, de grootte van de aanbouw, de plaats waar de aanbouw moet komen en de funderingsbehoefte.

Hieronder vindt u de gemiddelde prijzen per soort aanbouw:

 

Houten aanbouw Tussen € 30.000,- en € 50.000,-
Gemetselde aanbouw Tussen € 35.000,- en € 65.000,-


Wij maken graag een vrijblijvende offerte voor u op, geheel afgestemd op uw wensen en afmetingen.

Aanbouw door 040 Aannemer

Een aanbouw aan huis plaatsen is een flinke klus die gemiddeld 2 tot 4 weken duurt. Daar wilt u natuurlijk zo goed mogelijk op voorbereid zijn. 040 Aannemer heeft alle kennis en ervaring in huis om u te helpen.

We brengen uw wensen in kaart, adviseren u over de juiste aanpak en gaan voor u aan de slag. Van de levering van de materialen tot aan de uiteindelijke realisatie, we nemen u alles uit handen. Vakkundig, efficiënt en met slechts één aanspreekpunt. Zelfs voor het onderhoud van uw aanbouw kunt u bij ons terecht.

Meer weten?

Wilt u ook een aanbouw aan huis of wilt u meer weten over onze diensten met betrekking tot het verbouwen van uw woning? Neem gerust contact met ons op.

We zijn telefonisch te bereiken op 040-2051882. U kunt ons ook een mailtje sturen: info@040aannemer.nl.

We kijken uit naar een nadere kennismaking!

Aanbouw vergunningsvrij?

Tot slot nog even dit: houd er rekening mee dat een aanbouw niet altijd zonder vergunning gebouwd mag worden. Bij grote aanbouwen moet u eerst toestemming vragen bij de gemeente.

Wilt u vergunningsvrij aanbouwen, dan mag uw aanbouw maximaal 4 meter diep en maximaal 5 meter hoog zijn. Sommige gemeentes hanteren andere regels. Het is daarom raadzaam om altijd vooraf bij uw gemeente navraag te doen.

Offerte aanvraag

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Deskundig
Betrouwbaar
Snelle service

Uitgelichte reviews

Fam Veldhoven

Na nieuws over subsidie bij isolerende maatregelen hebben we besloten voor nieuwe kozijnen te kiezen, we kwamen zo uit bij 040 aannemer veldhoven/eindhoven. We hebben gekozen voor houten kozijnen. We zijn zeer tevreden over zowel de kwaliteit van de kozijnen als het geleverde werk. Bij een volgende klus zullen we zeker weer een beroep doen op 040 aannemer.

Angelique Bakker

Gekozen voor 040 aannemer vanwege de uitstraling en prijs, allebei prima. De zolder is in sneltempo verbouwd door de jongens, dakramen erin, dakkapel achterzijde. Nieuwe wanden, deuren, electra en een nieuwe ketel. Daarna alles net gestukadoord. Binnen de afgesproken tijd en prijs. Goed bedrijf om mee in zee te gaan, betrouwbaar.

Rutger Maters

2 maanden geleden was het enkel een planning en ondertussen genieten we met het hele gezin van ons heerlijke door 040 uitgebouwde woning. Goede planning, fijne werklui, goede communicatie en service tot en met! En dit alles voor een goede prijs. Dank voor de fijne samenwerking!

Recente projecten

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×